Microsoft’un tableti Surface’ın fiyatıyla ilgili ilk ipucu Ballmer'dan

Microsoft’un tableti Surface’ın fiyatıyla ilgili ilk ipucu Ballmer'dan

Microsoft’un uzun zamandır beklenen tableti Surface, yazılım alanında ün yapmış firmanın donanım tarafındaki en önemli hamlelerinden biri olacak. Surface resmen tanıtıldığından beri hakkında pek çok spekülasyon yapılıyor, öne çıkan konu ise cihazın fiyatı.

Bazıları Surface’ın 200 dolar barajı altında kalacağını ve Microsoft’un cihazı Kindle Fire’a karşı konumlayacağını söylerken, diğer bir grup ise 1000 dolar civarında bir fiyatla piyasaya sunulmasını bekliyor.

Surface’ın resmi tanıtımını da yapmış olan Steve Ballmer ise bu aralığı biraz daha daralttı ve bu sırada cihazın Kindle’a değil, iPad’e bir alternatif olacağını da açıklamış oldu.

Ballmer’ın Seatle Times’da yayınlanan röportajında piyasa koşullarına bakıldığında Surface için uygun gördüğü fiyat aralığının 300 dolar ile 700 veya 800 dolar aralığında olduğunu söyledi. Bu aralık tam olarak iPad’in fiyat aralığına denk düşüyor.

Diğer yandan cihazın Xbox servisleri aboneliği (yani bir anlamda kontratlı bir model) ile daha da ucuz bir etiket fiyatıyla sunulması da seçenekler arasında.

Surface bundan yaklaşık 1 ay sonra, 26 Ekim’de Windows 8 ile birlikte resmen piyasaya sunulacak. Bu tarih Microsoft için önemli çünkü 26 Ekim’de Surface’ın satışa çıkması ile firmanın yeni dönemini şekillendirmesi beklenen en önemli hamlelerden biri atılmış olacak.

Steve Ballmer röportajında Microsoft’un bugüne kadar yazılım odaklı bir firma olarak tanındığını ama önümüzdeki 5 – 10 yıl içerisinde bu asıl işini kenara bırakmadan, “servis ve cihaz”a daha fazla ağırlık verilmeye başlanacağını da söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.