Ankara mobile dönük 2 güzel etkinliğe ev sahipliği yapacak

Ankara mobile dönük 2 güzel etkinliğe ev sahipliği yapacak

Ankara, internet girişimciliği konusunda İstanbul'dan sonra heralde en çok adı anılan şehrimiz. Yakında düzenlenecek 2 önemli etkinlik de Ankara'lı girişimcileri eyleme geçmeye davet ediyor.

Bu etkinliklerden ilki Startup Weekend Ankara. Bir fikir geliştirme kampı olan Startup Weekend'i bilmeyen Webrazzi okuyucusu sayısı oldukça azdır sanırım. 2010'da İstanbul'a adım atan ve 3 yıldır süreç ve sonuçlarını sizlerle paylaştığımız organizyon bu kez Ankara'da boy gösterecek.

Ankara, TEPAV tarafından koordine edilen, Küresel Girişimcilik Programı Türkiye (GEP-TR) ve Viveka işbirliğinde  düzenlenen Ankara Startup Weekend etkinliği 5-7 Ekim tarihlerinde TOBB ETÜ Garaj’da düzenlenecek.

SW'nin yapısını bilmeyenler için hatırlatalım. Etkinlik süresince finale seçilen ekipler henüz denenmemiş fikirlerini 15 mentor eşliğinde geliştirme ve ürün aşamasına getirmeye çalışacak. SW Ankara'da da 10 ekip, 54 saat boyunca 'mobil' temelli fikirleriyle kazanan olmak için yarışacak. İlk defa Ankara’da organize edilen organizasyon Viveka'dan aldığımız bilgiye göre Ankara'nın ilk mobil ve web ürün maratonu olacak.

5 Ekim Cuma akşamı açılış konuşmalarıyla (seçilen 10 girişim açıklanacak) başlayıp, 7 Ekim Pazar akşamı proje sunumlarının yapılması ve kazananın belirlenmesiyle sonuçlanacak ve kazananlar ödüllendirilecek. Fikir sahipleri 2 gün sonunda fikirlerinin somut bir çıktısı olan demo/test çalışmasını sunacak.

Girişimci adayları, geliştiriciler, tasarımcılar ya da iş geliştirmeciler etkinliğe katılabilir. Bir iş fikriyle başvurmak isteyen adayların fikirleri mobil platform odaklı olması gerekiyor (tabletler dahil). Ancak geliştirilecek fikir örnek ürün uygulaması olacağı için IOS ve Android'in yanı sıra mobil cihazlar ile uyumlu site fikirleri de değerlendirilecek.

Startup Weekend'in 70'in üzerinde ülkede düzenlenen uluslararası bir organizasyon olduğunu, Google ve Microsoft'un da destekçiler arasında olduğunu paylaşmadan geçmeyelim. Etkinlik programını ve başvuru bağlantısını ankara.startupweekend.org adresinde bulabilirsiniz.

2. etkinlik Anroid geliştiricileri için

İkinci etkinlik ise Google Developer Ankara Grubu'nun ilk defa düzenlediği Android Developer Bootcamp organizasyonu ve bir Hackathon'u kapsıyor.

Android geliştiricisi olmak isteyenleri bekleyen ve giriş seviyesinde olan söz konusu çalıştaya temel Java ve XML bilgisine sahip kişilerin katılması bekleniyor ki çalıştay biraz daha verimli olsun. Çalıştaya ücretsiz katılmak mümkün. 29 Eylül'de yine TOBB ETÜ Garaj'da düzenenecek.

Çalıştayda uygulamalı olarak başlangıç seviyesinden itibaren Android anlatılacak. Bu eğitim/uygulama fırsatından yeterince faydalanan geliştiricilerin ilk sahneye çıkma fırsatı da 13/14 Ekim'de düzenlecek Android Hackathonu olacak.

Şimdiden Ankaralı girişimci ve geliştiricilerin bu tarihleri takvimlerine kaydetmelerini diliyorum. Umarım bu etkinliklerle birlikte Ankara da İstanbul gibi bu tip etkinlikler için potansiyelini ortaya çıkarır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.