Kontratsız iPhone 5 fiyatları belli oldu

Hasret bitti ve Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 5 tanıtıldı. Cihaz lansmanında sadece kontratlı fiyatlar paylaşılmıştı. Kontratsız fiyatlarsa bilinmiyordu.

Bugün Kanada ve Almanya Apple Store'larında sim kilitsiz versiyonları fiyatı 699 dolar ve 679 euro'dan satışa çıktı. Bu bilginin açıklanmasının ardından yabancı bloglarda sim kilitsiz iPhone 5'lerin 649 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağını belirtiliyor.

Henüz Amerikan Apple Store'unda bir değişiklik yok. Apple'ın fiyat politikası çerçevesinde eski modelin çıkış fiyatını koruyan şirket, iPhone 5'te de aynı geleneğe devam etti. Bugün ön siparişe çıkan iPhone 5'ler, 649 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılarla buluşacak.

Apple'ın belirlediği 'unlocked' yani kontratsız iPhone 5 fiyatları şu şekilde; 16 GB iPhone 5: 649 dolar, 32 GB iPhone 5: 749 dolar ve en pahalı olan 64 GB iPhone 5: 849 dolar.

Türkiye fiyatı 2 bin TL üzerinde olması bekleniyor

Paylaştığımız bu fiyatlar ABD için geçerli. iPhone 5'in Türkiye'deki ne çıkış tarihi belli, ne de fiyatı belli. Bu yüzden Türkiye için bir fiyat tahmini yapmak gerekirse kontratsız iPhone 5'lerin 2 bin TL - 2 bin 200 TL arasında olmasını bekliyoruz.

Almanya ve Kanada'da kontratsız olarak ön siparişe açılan iPhone 5'ler bugün Amerika'da da satışa sunulacak. Mobil operatörlerin kontratlı olarak sunduğu paketler 199 dolardan başlıyor. Parantez içinde bir bilgi vermek gerekirse kişi başı iki cihaz satılıyor.

Yeni cihazın satış rakamları hakkında birçok tahmin yapılıyor. Hatta ABD ekonomisinin büyüme oranlarını bile etkileyeceği yönünde söylentiler var. iPhone 5'in ne kadar satacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.