GoDaddy'den açıklama geldi: Hacklenmedik, teknik sorun yaşadık

GoDaddy'den açıklama geldi: Hacklenmedik, teknik sorun yaşadık

Bu haftaya bomba gibi düşen haberlerinden biri dünyanın en büyük alan adı/hosting servis sağlayıcılarından biri olan Godaddy'nin, saldırı altında olduğu iddiasıydı. Saldırı sonucu GoDaddy servislerini kullanan milyonlarca siteye ulaşılamadı.

Saldırıda adı geçen isimlerin başında Türkiye'deki kullanıcıların adını sık sık duyduğu Anonymous'un üyelerinden Own3r'ın ismi geçiyordu. Ancak bugün itibariyle GoDaddy'den açıklama geldi ve iddiaların tam aksi bir durum söz konusu oldu.

CEO açıklama yaptı

GoDaddy'den bugün yapılan açıklamaya göre ne bir hacklenme ne de bir DDoS saldırı söz konusu. Şirket, kendi ağlarındaki bir problemden dolayı alan adı/hosting servis hizmeti kullanıcılarının problem yaşadığını açıkladı. Araştırma sonucunu açıklayan GoDaddy CEO Scott Wagner'in sözleri şu şekilde: "Servislerimiz herhangi bir dış etkenden etkilenmedi. Hack veya DDoS saldırısı söz konusu değil. Kendi ağlarımızda yaşanan bir takım aksaklıklar yüzünden servislerimizi kullanan sitelere ulaşılmadı. Hiçbir zaman kullanıcı verileri ve sistemlerimiz tehlike altına girmedi."

Ancak GoDaddy'nin açıklamasında kısa bir süre sonra konunun muhataplarından beri olan Anonymous üyelerinden Own3r'dan da Twitter üzerinden bir açıklama geldi ve GoDaddy CEO'sunun açıklamalarını yalanladı. Own3r, GoDaddy'e saldırı gerçekleştirdiğini ve kaynak kodlarına ulaştığını iddia etti.

Sonuç olarak GoDaddy servislerine şu anda ulaşılabiliyor. Milyonlarca kullanıcının kullandığı bir platform olan GoDaddy'nin sorun yaşaması halinde dünyadaki birçok  internet siteleri etkilenecek. Yeni detaylara elimize geçtikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.