YouTube resmi iPhone uygulamasını yayınladı

YouTube resmi iPhone uygulamasını yayınladı

Apple mobil işletim sistemi iOS 6'dan Google'ın servislerini çıkarma kararı almıştı. Şirketin verdiği bu karardan YouTube da nasibini almış ve iOS 6 işletim sistemine veda etmişti. Android ile kendi işletim sistemine sahip olan Google, iPhone kullanıcılarını kaybetmek istemedi ve iOS 6 çıkmadan kendi YouTube uygulamasını yayınladı.

YouTube'un kendi iPhone uygulamasında bizim gördüğümüz kadarıyla bir iyi bir kötü özellik bulunuyor. İyi olandan başlamak gerekirse, yeni uygulamada iOS'un YouTube uygulamasından bulunmayan pekçok kanala ulaşılabilecek. Özellikle Vevo gibi ünlü isimlerin tercih ettikleri kanallar artık Google'ın YouTube uygulamasında ulaşılabilecek.

Kullanıcılar açısından kötü bulanabilecek özellik ise reklamlar. YouTube'un web platformunda bulunan reklamlardan farklı olarak iPhone uygulamasındaki reklamlar, videolardan önce yayınlanacak. Bunun son kullanıcılar rahatsız edeceğini söylemek mümkün.

Öte yandan uygulamada yeni videolar keşfetmek için geliştirilen seçeneğinde oldukça başarılı olduğunu söylemek mümkün. Özellikle yeni video içeriklerinin uygulamaya gelmesiyle beraber kullanıcıların yeni videolar keşfetmesi ve bulması oldukça kolaylaşmış görünüyor.

  

Kullanıcıların iOS işletim sistemlerinde standart olarak gelen YouTube uygulaması üzerinden video paylaşması oldukça kısıtlıydı. Eski uygulamada videolar sadece e-posta ve daha sonra eklenen Twitter üzerinden paylaşılabiliyordu. Ancak yeni uygulamada paylaşım özelliklerinin oldukça genişletildiğini görüyoruz. Videolar Facebook ve Google+ gibi sosyal ağlar üzerinden paylaşılabilecek.

Parantez içinde bir bilgi vermek gerekirse Apple TV kullanıcıları yeni YouTube uygulamasıyla izledikleri videoları televizyon ekranına yansıtmaya devam edebilecek. Google YouTube'tan Apple TV özelliğini çıkarmış değil.

YouTube uygulaması iOS işletim sistemlerine yüklü olarak geldiği için kullanıcıların elinin altında bulunuyordu. Apple'ın mobil işletim sisteminden bu uygulamayı çıkarması mutlaka YouTube'u etkileyecektir. Ancak Google, yeni YouTube uygulamasına yeni özellikler ekleyerek, kullanıcıları elinde tutacağını söylemek mümkün.

YouTube'un bugün yayınladığı iPhone uygulamasını buradan indirebilirsiniz. App Store'da isminde YouTube bulunan çok sayıda uygulama bulunduğu için resmi uygulamayı bulmdakta zorlanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.