Viber hem S40 hem de Symbian'lar için yayınlanmaya hazırlanıyor

Viber hem S40 hem de Symbian'lar için yayınlanmaya hazırlanıyor

50, 70 ve sonunda 100 milyon kullanıcı. Viber hem servislerini hem de kullanıcı sayısını olduğu kadar yer aldığı işletim sistemi sayısını da büyütüyor. Geçen aylarda Windows Phone işletim sistemleri için yayınlanan Viber, şimdi de S40, Symbian ve Bada'da da yerini almaya hazıralnıyor.

Viber, bu adımla beraber Blackberry, iOS ve Android başta olmak üzere neredeyse tüm işletim sistemlerinde yerini almış oldu.  Viber benzeri uygulamaların bunu başaramadığını belirtelim.

Symbian, S40 ve Bada'lar için yayınlanacak olan Viber uygulamasının özellikleri, diğer işletim sistemleri için tasarlanan Viber uygulamalarıyla hemen hemen aynı. 3G ve Wi-Fi üzerinden ağa bağlanan Symbian, S40 ve Bada Viber uygulamasıyla sesli görüşme ve mesaj gönderimi ücretsiz olarak yapılabiliyor. Öte yandan fotoğraf, video gibi paylaşımları Symbian, S40 ve Bada'da yer alan Viber ile yapmak mümkün.

1.5 milyon S40 kullanıcısı var

Viber'ın açıkladığı rakamlara göre sadece s40 işletim sistemi kullanan 1.5 milyon Nokia sahibi bulunuyor. Bu rakamı baz aldığımızda Viber'ın ne kadar yerinde bir adım attığını söylemek mümkün. Symbian işletim sistemi diğer işletim sistemleri kadar fazla kullanıcıya ulaşmamış olsa da özellikle Çin gibi pazarlarda oldukça fazla kullanılıyor. Bu iki veriyi alt alta topladığımızda Viber'ın hatırı sayılır yeni bir kullanıcı kitlesine ulaşacağını söylemek mümkün.

  

Günde 10 milyon arama yapılıyor

Biraz da Viber'ın ulaştığı rakamlardan bahsedelim. 2012 yılı Şubat ayında 50 milyon kullanıcıya sahip olan Viber, çok değil 3 ay sonra 20 milyon yeni kullanıcıya ulaşarak toplam abonesi sayısını 70 milyona çıkardı. Ancak son açıklanan rakamlara göre şu anki Viber kullanıcı sayısı 100 milyona ulaşmış durumda. Yani Viber, dört ay gibi kısa bir sürede 30 milyon yeni kullanıcıyı elde etmiş durumda.

Viber'ın kullanım rakamlarına baktığımızda günlük 10 milyon arama yapıldığını görüyoruz. Mesajlaşma servisini yenileyen platform üzerinden kullanıcılar, her ay 6 milyar adet metin mesajı gönderimi gerçekleştiriyor.

Uygulama şu anda Nokia Ovi Store ve Bada uygulama mağazasında değil. Ancak uygulamanın birkaç saat içerisinde uygulama mağazalarındaki yerini alacağını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.