Godaddy saldırı altında milyonlarca siteye ulaşılamıyor

Godaddy saldırı altında milyonlarca siteye ulaşılamıyor

Dünyanın en büyük alan adı/hosting servis sağlayıcılarından biri olan Godaddy, iki saatten biraz fazla bir süredir saldırı altında. Milyonlarca sitenin alan adı ve hosting hizmetlerini sağlayan şirket, dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous üyelerinden Own3r'un saldırısı altında. Twitter'dan saldırıyı doğrulayan Godaddy, çalışmalarını sürdürdüklerini açıklamış ve şikayet eden müşterilerinin mesajlarını aldıklarını sorunu çözmeye çalıştıklarını belirtmiş.

Twitter hesabından açıklamalar yapan Own3r, bu saldırının Anonymous'un toplu bir saldırısı olmadığını kendi adına bu saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtmiş. Godaddy karşıtı olmadığını da dile getiren Own3r, saldırının amacını sanal güvenliğin ne durumda olduğunu göstermek amacıyla yaptığını açıklamış.

Webrazzi'nin de alan adı hizmetini aldığımız Godaddy'nin çökmesi üzerine siteye bir grup kullanıcının ulaşmakta zorluk çektiği konusunda mailler aldık ve Chartbeat gibi sürekli sitenin durumunu kontrol eden servisler uyarılar verdi. Ancak şu an için Google DNS'lerini kullanarak siteye ulaşmak mümkün oluyor. Bu yazıyı okuyabiliyorsanız zaten sorun yok demektir. :)

Bu saldırının belki savunulacak bir tarafı yok ancak tüm yumurtaları aynı yere koymamak gerektiğinin de bir çeşit ispatı gibi görünüyor. Yeni detaylara ulaştıkça paylaşmaya devam edeceğiz.

Godaddy'nin konu hakkında tweetleri:

Own3r'ın açıklamaları:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.