Yandex.Disk mobil uygulamaları yayında

Yandex'in son kullanıcılara yönelik bulut tabanlı depolama servisi Yandex.Disk, mobil uygulama mağazaları yerini aldı. Haziran ayında Türkiye pazarına giren servise, artık akıllı cihazlar üzerinden de erişilebilecek.

Yandex.Disk uygulaması şu anda iPhone ve Android cihazlar için yayınlanmış bulunuyor. Uygulama sayesinde kullanıcılar, Yandex.Disk'te sakladıkları belge, video veya fotoğraf gibi içeriklere mobil olarak ulaşabilecek.

Yandex.Disk uygulamasının, servisin web tabanlı sürümüyle hemen hemen aynı özelliklere sahip olduğunu söylemek mümkün. Kullanıcılar dosyalarını servise yükledikten sonra bağlantılar aracılığıyla diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor.

Yandex.Disk uygulamasının en önemli özelliklerinden biri akıllı cihazların hafızalarından bağımız olarak çalıştığı için kullanıcılara depolama sorunları yaşatmıyor. Yani kullanıcılar, telefonunuzun hafızasını doldurmadan dosyalarını online olarak saklayabiliyor. Yüklenen her dosya, Yandex.Disk kurulu cihazlar eşleştirilerek farklı cihazlardan görüntülenebiliyor.

  

Daha önce de paylaştığımız gibi Yandex.Disk, kullanıcılara 10 GB ücretsiz depolama alanı veriyor. Ancak Yandex, bu depolama alanını davet sistemiyle 20 GB'a kadar çıkarmış durumda. Arkadaşlarını Yandex.Disk'e davet eden kullanıcılar, veri depolama kapasitelerine 10 GB kadar ekstra alan katabiliyor. Yandex, davetiyeyi kabul eden kullanıcıların başına 500 MB depolama alanı veriyor.

Yandex.Disk uygulaması şu anda iPhone ve Android mobil işletim sistemli cihazlar için ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.