Türkiye'deki mobil Facebook kullanıcıların sayısı 14 milyon

Türkiye'deki mobil Facebook kullanıcıların sayısı 14 milyon

Facebook 'un dünya çapındaki mobil kullanıcı sayısının 543 milyon olduğunu hafta başında paylaştık. Özellikle Android sahibi Facebook kullanıcıların yüzde 21 paya ulaşması dikkat çeken detaylar arasındaydı. Şimdi de Türkiye'deki mobil Facebook kullanıcıların istatistiklerini paylaşmak istiyoruz.

Facebook reklam servisi aracıyla elde ettiğimiz bilgilere göre Türkiye'de mobil Facebook kullanan 14 milyon 219 bin abone bulunuyor. Bu rakamlara göre Türkiye'deki mobil Facebook kullanıcı oranının dünyadaki ile çok yakın olduğunu görüyoruz.

İşletim sistemlerine göre Türkiye'deki mobil Facebook kullanıcı rakamlarına baktığımızda ise iPhone'ların ön plana çıktığını söylemek mümkün. Facebook reklam servisindeki verilere göre Türkiye'deki iPhone sahibi Facebook kullanıcılarının sayısı 2 milyon 399 bin. İkinci sıradaysa Android işletim sistemi var. Türkiye'deki Android sahibi Facebook kullanıcılarının sayısı 2 milyon 71 bin olarak verilerdeki yerini alıyor.

iPad kullanıcılarının sayısı BlackBerry'den fazla

Facebook reklam servisi verilerinde dikkatimizi çeken noktalardan biri Türkiye'de iPad sahibi Facebook uygulaması kullanıcılarının, BlackBerry sahibi Facebook kullanıcılarından fazla olması. Rakamlara göre Türkiye'deki iPad sahibi Facebook kullanıcılarının sayısı 469 bin 120 iken, BlackBerry sahibi Facebook kullanıcılarının sayısı 456 bin 940  olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan Türkiye pazarında yeni yaygınlaşmaya başlayan Windows Phone işletim sisteminden ise Facebook'a bağlananların sayısı 16 bin civarında.

Diğer mobil işletim sistemleri kategorisinden bahsedelim. Türkiye'de diğer kategorisindeki işletim sistemlerini kullanan Facebook abone sayısı 9 milyon 647 bin civarında. Verilerden Nokia işletim sistemi olan Symbian ve benzeri akıllı telefon işletim sistemlerine ait veriler bulunmuyor. Diğer mobil işletim sistemli cihazların ise Symbian ağırlıklı olduğunu varsayıyoruz.

Türkiye'deki Facebook kullanıcılarının bilgisayar aracılığıyla sosyal ağlara bağlanması daha fazla. Ancak Türkiye'nin mobil cihaz aracılığıyla sosyal ağlara bağlanması azımsanacak bir rakam değil. Bu anlamda Türkiye'nin dünyadaki mobil cihaz eğilim rakamlarını yakaladığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.