Parfum.com.tr: Yenilenen altyapısıyla kozmetik pazarına iddialı giriyor

Parfum.com.tr: Yenilenen altyapısıyla kozmetik pazarına iddialı giriyor

Türkiye e-ticaret sektörü büyüdükçe kategorilerdeki seçenek sayısı da hızla artıyor. Bunun en iyi örneklerin den birini online kozmetik şirketlerinde görmek mümkün.

Miss Pera'dan, Limango Pink'e, Vamelya'dan ViaBonte'ye kadar irili ufaklı birçok büyüklükte şirketi örnek olarak gösterebiliriz. Alan adı gücünü arkasına alan Parfum.com.tr büyüyerek, parfüm, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri kategorisinde pazarda yer almak isteyen girişimlerden.

Fatih Şimşek ve Barış Şimşek tarafından kurulan Parfüm.com.tr işin aslına bakılırsa 2 yıl önce kurulmuş bir girişim. Site, zaman içinde büyüyerek, altyapısını yenilemiş ve ürün çeşidini arttırmış durumda.

Güncelleme: Parfum.com.tr'ye şu anda oluşan bir hata yüzünden ulaşılamıyor. Yoğun trafik sebebiyle mi acaba :)

Parfum.com.tr'de indirimli parfüm satışları gerçekleştiriliyor. Site kurucularından aldığımız bilgilere göre piyasaya ve zincir mağazalara göre yüzde 40-60'a kadar indirimler yapılabiliyor. Öte yandan Parfum.com.tr fiyat politikası dahilinde gelecek haftadan itibaren haftada bir ürünü alım maliyetinin altında satmayı planlıyor.

Parfum.com.tr'nin tasarımı, amacına yönelik olarak beklentileri karşılayacak düzeyde. Kolayca ulaşılabilen ürün kategorileri siteye giren kullanıcıların kafasını karıştırmadan istedikleri kategoriye yönelmelerini sağlıyor.

Site şu anda tüketici odaklı satış politikası çerçevesinde satış yapıyor. Gelecekte bu biraz değişeceğe benziyor. Çünkü Parfum.com.tr kurumsal odaklı satışlara başlayacak. Girişimin kurucularından aldığımız bilgilere göre Parfum.com.tr yeni altyapısıyla beraber kurumsal odaklı satışa uygun hale gelmiş durumda.

Alan adı önemli bir koz

Gelelim şirketin kurucularına göre Parfum.com.tr'nin elindeki en büyük koz olan alan adına. Google'a 'parfüm' araması yaparak girişimin görünürlüğünü ölçümledik. Parfum.com.tr'nin arama sonuçlarında üst sıralarda yer aldığını söyleyebiliriz. Girişim kurucuları rakiplerine göre en büyük avantajlarının alan adı olduğunu ve bunun günlük tekil ziyaretçi sayısı üzerinde büyük etkisi olduğunu belirtiyor.

Online kozmetik pazarında kıran kırana bir rakabet ortamı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Büyük e-ticaret şirketlerinin yanı sıra birçok yeni girişim de online kozmetik pazarında yer alıyor. Aklımıza gelen kozmetik odaklı e-ticaret şirketlerini sayacak olursak, Limango Pink, Miss Pera, Balerin.com, ViaBonte.com ve Vamelya.com gibi girişimleri sıralayabiliriz.

Yatırım tekliflerine sıcak bakıyor

Öte yandan Parfum.com.tr'nin kurucuları yatırım tekliflerine sıcak baktıklarını belirtiyor. Aldığımız bilgilere göre daha önce birkaç kez yatırım teklifi aldıklarını ancak söz konusu dönemde tekliflere sıcak bakmadıklarını ifade eden kurucular, artık yatırım almak için hazır olduklarını söylüyor.

Türkiye kozmetik dikeyin e-ticaret yapan platformların çokluğu pazardaki oyuncuların aldıkları payı doğal olarak azaltacaktır. Bu yüzden Parfum.com.tr'nin kozmetik pazarında gerek ürün gerekse fiyat olarak kıyasıya rekabet etmesi gerekir. Ancak girişimin elinde alan adı gibi bir koz bulunuyor. Bu koz ile Parfum.com.tr'nin, yeni e-ticaret müşterilerine hitap edebileceğini söyleyebiliriz.

Parantez için belirtmek gerekirse Parfum.com.tr'nin Webrazzi okuyucularına küçük bir indirimi var. 2013 yılına Parfum.com.tr'den alışveriş yapan Webrazzi okuyucuları, ödeme yaparken 'Webrazzi10' kodunu girerek yüzde 10 indirimin sahibi olabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.