Linkedin yeni şirket sayfalarını tanıttı

Linkedin, geçtiğimiz haftalarda yaptığı arayüz değişimiyle popüler iş ağında bir takım değişiklikler olacağının sinyallerini vermişti. Bugün şirketin resmi blogundan yapılan açıklama ile birlikte şirket sayfalarında yapılan yapı değişikliğinin ilk örnekleri yayına alındı.

Blogdaki açıklamayı kaleme alan Ürün Yönetimi ve Monetization'dan sorumlu yönetici Mike Grishaver, Linkedin'in ana ürününü sadeleştirmek üzerine uzun süredir çalıştıklarını paylaşırken ve yeniden tasarlanan şirket sayfalarının tanıtmış.

İlk olarak Philips, Citi, HP ve Dell için hayata geçirilen yeni şirket sayfaları bir süre sonra diğer şirketlere de açılacak.

Yeni sayfalarda üst tarafta geniş boyutlu bir fotoğrafın altında paylaşılan içerikler sıralanıyor. Sağ tarafta ise varsa bu şirkette çalışan bağlantılarınız yer alırken biraz daha aşağıda şirketin Linkedin'de yayınlanan kariyer ilanları konumlandırılıyor.

Blog yazısının devamında sayfa tasarımında yapılan gelişmelerin detaylarına değinen Grishaver, görsel etkileşiminin daha yüksek olmasından bahsederken metnin çeşitli yerlerinde kariyer fırsatlarına dikkat çekiliyor. American Express, Unilever ve Expedia'nın Linkedin sayfalarında dönüşüm için çalışmalarının devam ettiğinin belirtildiği açıklamada sayfaların kariyer bölümlerinin ve çalışan hikayelerinin öne çıkarılmasının iş arayanların dikkatini çekeceğinden bahsediliyor.

Uzun yıllardır iş ağını geliştirmeye odaklana şirket 2011'de borsaya açılmış ve geçtiğimiz yıl API'si üzerine yoğun olarak çalışmıştı. Önümüzdeki dönemde ise şirket sayfaları için ciddi bir çalışma yürüteceğe benziyor. Özellikle Facebook'taki şirket sayfalarının etkisi gün gün azalırken, Linkedin yürüttüğü bu çalışmaların şirketlerin dikkatini bir hayli çekeceğini düşünüyorum. Kim bilir belki Linkedin'in şirket sayfaları dijital pazarlama anlamında da yeni bir kanal haline gelir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.