Google Chrome 4. yaşında zirvede

Bir zamanlar sadece Internet Explorer vardı. Firefox, Opera ve diğerleri derken bundan 4 yıl önce Google kendi tarayıcısını da oyuna soktu. Google’a özgü sadelik konseptine sürdüren ve Google’ın en önem verdiği konu olan hıza odaklanmış olan tarayıcısı bugüne kadar pek çok aşama kaydetti.

Sadece 4 yıl içerisinde neredeyse sıfırdan gelerek, rekabetin yoğun olduğu bir alanda birinciliğe yükselmiş olması kesinlikle dikkate değer. Sizlere daha önce aktardığımız üzere Türkiye’de de durum farklı değil, Statcounter’ın rakamlarına göre Chrome ülkemizde de en çok kullanılan tarayıcı ünvanını elde etmiş bulunuyor.

Google da Chrome’un bu başarısını ve 4. yaşını ve özel bir internet sitesi ile kutluyor…

Google’ın Chrome Zaman Makinesi adını verdiği bu özel sitede Chrome’un dört yıl içerisinde geçirdiği tüm aşamaları ve süreçleri görmek mümkün. 2 Eylül 2008’de doğan Chrome’un bu yolcuğuna ileri veya sağ ok tuşu ile katılabilirsiniz. Geri ve sol ok tuşu ise bir önceki kısma geri dönmenizi sağlıyor.

Google’ın bu özel sayfayı Chrome’un doğum gününü kutlamak (ve biraz daha hava atmak) için açtığını biliyoruz ama ilginç olan sayfanın Chrome dışındaki tarayıcılarda düzgün görüntülenemiyor olması. Internet Explorer veya Firefox ile sayfayı ziyaret ettiğinizde sayfanın ya hata verdiğini ya da yeterince sağlıklı çalışmadığını görebilirsiniz.

Google’ın bu sayfayı paylaşmak için sadece Google+ seçeneği sunması da diğer dikkat çeken bir detay…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.