Zynga fenomeni yeniden canlandırdı: FarmVille 2

Zynga fenomeni yeniden canlandırdı: FarmVille 2

Dünyanın en büyük sosyal oyun şirketi Zynga, fenomen oyunu FarmVille'in ikincisiyle yeniden karşımızda. İlk FarmVille oyunuyla milyonlarca insanı sosyal oyunlara çeken şirket, Unleashed etkinliğinde duyurduğu üçüncü oyun olan FarmVille 2'yi biraz önce yayına aldı.

Tamamen 3 boyutlu olan FarmVille 2'nin görsel olarak eski oyunun çok önünde olduğunu söyleyebiliriz. Yeni FarmVille'in oynanışında da eski oyuna göre bazı temel farklar bulunuyor. Yeni çiftliklerde suya bağımlı olan kullanıcılar, kuyularından su çekerek bitkileri yetiştiriyor ve bitkileri çiftliklerindeki hayvanlarına yem olarak verebiliyorlar. ChefVille ile birlikte gelen zincirleme bir olay sonucunda gelir kazanılması sistematiği yeni FarmVille'de kendini bu şekilde modellenmiş.

Eski oyunda olduğu gibi hayvan yetiştirebileceğiniz oyunda çiftlik hayvanlarınızı küçükten yetiştirip büyütme gibi farklı seçenekler bulunuyor. 

İlk oyunun en büyük sıkıntılarından biri olan tek tek öğelerle etkileşime girmek yeni oyunda aşılmış ve yeni bir kontrol sistemiyle, imleci bir fırça gibi kullanarak tohum atabilme, sulama ve toplama işlemleri daha kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Aralarında Türkçe'de bulunan 16 dilde birden yayına başlayan Farmville 2'in eski oyun gibi bir etki yaratıp yaratmayacağı en büyük merak konusu. En iyi zamanında 83 milyon aylık aktif, 32 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşan FarmVille'in rekorunu yine Zynga'nın bir oyunu olan CityVille, 100 milyon aylık aktif oyuncu ile kırmıştı.

Son dönemde özellikle borsada iyi günler geçirmeyen Zynga'nın en büyük ümidi olan FarmVille 2'nin eski rekorları kırıp kıramayacağı büyük merak konusu. Ancak Facebook'un 1 milyara yaklaşan üye sayısı ve FarmVille'in viral gücünün birleşmesiyle yeni bir rekor kırması olası. Bu durumda Zynga borsadaki kötü gidişe de bir son verebilir.

Zynga'nın yeni oyunu FarmVille 2'ye buradan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme: Zynga, FarmVille 2'yi Türkçe Twitter hesabından da duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.