Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu 5-7 Eylül'de Manisa'da

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu 5-7 Eylül'de Manisa'da

Türkiye'de bilişim sektöründeki istihdam artması engelli bireyler için de yeni fırsatlar sunuyor. 5-7 Eylül 2012 tarihleri arasında Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu'nun düzenlediği etkinlik de engelli bireylerin bilişim sektöründe nasıl yer alabileceğini masaya yatırıyor.

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu, Manisa Valiliği, Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Belediyesi ev sahipliğiyle Manisa’da düzenleniyor. Etkinliğe üniversitelerin engelli birimleri, bilişim alanında aktif şekilde çalışan akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının yanısıra bilişim firmalarının yoğun katılımı bekleniyor.

Ücretsiz katılım ve konaklama imkanları sunulan sempozyumun 3 günlük programında çeşitli sahalarda engelli bireylerin bilişimle ilişkisi, Fatih projesinin engellilerin hayatındaki yeri, girişimcilik ve inovasyon, engelliler için fonlar ve beklentiler gibi güzel konular yer alıyor.

BTK'nın sunduğu Engelsiz Erişim Raporu'nun da masaya yatırılacağı etkinlik tam anlamıyla engelli bireylerin hayata ve üretime katılması anlamında önemli bir etkinlik olacak. Sempozyum bu yıl 2. kez düzenleniyor ve gelecek yıllarda olumlu çağrışım ve geri dönüşlerle büyümek istiyor.

Yeri gelmişken engellli bireyleri e-ticarete devam eden Ee-Ticaret girişimini de hatırlatalım. Konuyla ilgili güzel bir röportajı EticaretMag'de bulabilirsiniz. Ayrıca internetteki erişim eşitliği açısından 10adimdaerisilebilirweb.com adresini ziyaret etmenizi de öneririm.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.