1 milyondan fazla iPhone kullanıcı bilgisi FBI ajanının bilgisayarından çıktı

1 milyondan fazla iPhone kullanıcı bilgisi FBI ajanının bilgisayarından çıktı

AntiSec1 adlı siber korsan grubu bu kez Apple cihazlarına ait kullanıcı bilgilerine erişti. Ancak bir FBI ajanının bilgisayarında. Christopher K. Stangl adlı FBI (Federal soruşturma bürosu) ajanının bilgisayarına sızan siber korsanlar söz konusu bilgisayarda 1 milyondan fazla Apple cihazına ait bilgiye ulaştığını açıkladı.

Unique Device Identifiers (UDIDs) olarak anılan tekil cihaz tanımlayıcı bilgilerine eriştiğini açıklayan Antisec, bunları Twitter üzerinden yayınladı. Antisec 1 milyon UDID'yi paylaştı ama ele geçirilen kullanıcı kimlik numarası (ve diğer kişisel bilgilerin; isim bilgileri, iletişim adresi ve cihaz bildirimleri) sayısının 12 milyonu bulduğu aktarılıyor.

TheNextWeb de söz konusu bilgisayara ”NCFTA_iOS_devices_intel.csv” adıyla kaydedilen dosyadaki NCFTA kısaltmasına dikkat çekiyor. Bu kısaltma ipin ucunu kar amacı gütmeyen siber suçlularla mücadele eden bir organizasyon olan National Cyber-Forensics & Training Alliance'a götürüyor.

AntiSec1, kullanıcı tarafında bir gizlilik ihlali olarak görünen durumdan yola çıkarak sisteme yönelik mesajlar veriyor ama durumun ABD hükümetinin yasal hakları arasında yer alması muhtemel bir durum. Zira teknolojinin her ne kadar bize özgürlük getirdiğini düşünsek de her an erişibilir kıldığını, bunun da yasalarla devletler elinde tutulduğunu hatırlamak gerekiyor. Eric Schmidt gayet açık şekilde paylaşmıştı.

Eğer bir Apple kullanıcısı iseniz ve aklınızda soru işaretleri varsa şu sayfadan UDID'nizin FBI'in eline geçip geçmediğini sorgulayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.