Girişiminizin Webrazzi’de yer alması için bilmeniz gereken her şey

Girişiminizin Webrazzi’de yer alması için bilmeniz gereken her şey

Webrazzi 2006’dan bu yana Türkiye’deki internet sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor. Dünyadan ve Türkiyeden sektörle ilgili en önemli haberleri, gelişmeleri sizlere aktarıyor, analizler ve makaleler ile bilgilendiriyor ve bu sırada girişimleri de tanıtıyor.

Hızla gelişen Türkiye’deki internet ekosisteminde yer alan pek çok girişimci için aylarını, belki yıllarını verdikleri girişimlerini çoğu sektörün içinde yer alan, ilgi ve bilgi düzeyi yüksek Webrazzi okurları ile paylaşmak, bir anlamda ilk kez görücüye çıkmasını sağlamak büyük önem taşıyor.

Durum böyle olunca bize de çok sayıda girişim incelemesi talebi geliyor, çoğu girişimci bu sürecin nasıl işlediğini merak ediyor. İşte girişiminizin Webrazzi’de yer alması için bilmeniz gereken her şey…

Nelere dikkat ediyoruz?

Yenilikçilik

Her şeyden önce girişimin Webrazzi okurları için gerçekten değerli olup olmayacağına dikkat etmeye çalışıyoruz. Girişimlerin kendi alanlarında yeni veya yenilikçi olmaları bu açıdan önemli bir kriter. Benzerleri çok olan ve ciddi bir fark yaratmayan projelerden ziyade, çok sayıda benzeri olan bir girişim bile olsa kendisini farklılaştıracak öğelere sahip olması önemli.

Hazır olması

Projenin Webrazzi okurları ile paylaşılabilecek düzeyde hazır olması önemli. Henüz taslak veya proje boyutundaki projeler yerine en azından kapalı beta sürecine girmiş olması, büyük oranda çalışır olması bizim için önemli.

İlk tanıtım

Özellikle yeni bir girişim ise daha önce başka bir yerde yayınlanmamış, incelenmemiş olması diğer önemli bir nokta. Daha önce başka bir mecrada tanıtılmış, duyurulmuş yeni bir girişimi tekrar tanıtmak her zaman çok anlamlı olmayabiliyor. Webrazzi okurlarının büyük kısmı sektörü yakından takip eden kişilerden oluşuyorlar ve onlara daha önce başka bir yerde görmüş olabilecekleri bir konuyu ikinci kez sunmayı tercih etmeyebiliyoruz.

Neleri merak ediyoruz?

Kimsiniz?

Girişimcilerin kim oldukları, girişimle ilgili ne gibi özel tecrübe ve becerilere sahip oldukları bizim için önemli. Bu yüzden girişimciler ve varsa ekipteki diğer önemli kişilerden en azından birer paragrafla bahsetmenizde fayda var.

Destekçileriniz kimler?

Kimler size destek oluyor? Varsa yatırımcılarınız kimler? İş ortaklarınız, gelir ortaklarınız var mı? Bu gibi bilgiler girişim hakkında daha kapsamlı bilgi sahibi olmak için ihtiyaç duyabileceğimiz detaylar.

Hangi sorunu çözüyorsunuz?

Her girişim bir ihtiyacı karşılamak veya bir sorunu çözmek için yola çıkar. Sizin çözmek için yola çıktığınız sorun nedir? Neden sizin çözümünüz alternatiflere göre daha faydalı veya daha etkili olabilir?

Gelir modeliniz ne?

Bize gelen inceleme başvuruların çok büyük kısmında bu detayda bahsetmek unutuluyor. Ama aslında girişimin sürdürülebilir olup olmadığı açısından en belirleyici noktalardan biri bu. Bu yüzden düşündüğünüz gelir modelini ve varsa detaylarını paylaşmanızda fayda var.

Girişim hangi aşamada?

Bugüne kadar ne kadar ziyaretçiniz oldu, ne kadar satış yaptınız, kaç müşteriniz var? Özellikle bir süredir aktif bir proje ise bu tip bilgiler girişimin şu andaki durumu hakkında önemli bilgiler verecektir.

Gelecekle ilgili planlar, hedefler neler?

Hangi hedefe ulaşmak için yola çıktınız? Nasıl bir takvim ile ne gibi aşmaları geçmeyi hedefliyorsunuz? Bunlar girişimin vizyonu açısından okurlarımızın bilmek isteyeceği detaylar arasında yer alıyor.

Nelere ihtiyaç duyuyoruz?

Test etmek

Eğer girişiminiz kapalı beta sürecindeyse veya üyelik ile erişilebilen kısımları bulunuyorsa, test amaçlı olarak bir deneme hesabına ihtiyaç duyuyoruz.

Görseller

Girişimizin logosu, ekran görüntüleri gibi görsel öğelerini internet üzerinden biz de bulabiliriz. Fakat sizin muhtemelen büyük bir özenle hazırladığınız tüm bu görsel öğeleri birinci elden, yüksek kalitede bize ulaştırmanız bütün olarak girişimin daha iyi sunulmasını sağlayacaktır.

Bağlantılar

Girişime erişilebilecek bir adres tabi ki çok önemli ama tek başına yeterli değil. Girişim ile ilgili sosyal medya bağlantıları, girişimciler ile ilgili internet üzerinden erişilebilen diğer içerikleri de paylaşmanızda fayda var. Bu sırada sizinle iletişime geçmemiz için gerekli bilgileri de paylaşmanız iyi bir fikir olabilir.

Webrazzi Veritabanı

Girişim tanıtımları bir haber olarak değil, Türk internet tarihe düşülen birer not olarak değerlendiriyoruz. Webrazzi okurları için de durum farklı değil. Bu yüzden girişiminizin incelemesinin Webrazzi’de yer alması tek başına en önemli konu değil. Hem girişimin, hem de girişimcilerin bilgilerinin Webrazzi Veritabanı’nda yer alması girişimin uzun vadede göz önünde olması için önemli. Girişiminizden belki yarın Webrazzi’de bahsedilecek ama okuyucular bundan 1 yıl sonra da o incelemeyi okuyor olacaklar. O zaman Webrazzi Veritabanı’nda girişim ve girişimciler ile ilgili en güncel bilgilere ulaşabilmesi asıl fark yaratan detay. Bu yüzden girişiminizi incelemek üzere göndermeden önce Webrazzi Veritabanı’nda mümkün olan en detaylı ve güncel bilgilerle yer aldığınızdan emin olun.

Ne istemiyoruz?

Reklam

Webrazzi’de yapmak istediğimiz okurlarımıza yeni girişimleri tanıtmak, onların reklamını yapmak değil. O yüzden süslü reklam cümleleri ne yazık ki bizim için bırakın etkileyici olmayı, itici oluyor. Girişiminiz ile ilgili kişisel yorumlarınızı paylaşmanıza gerek yok, emin olun eğer gerekli olursa Webrazzi editörleri ve okurları kendi yorumlarını yapacaklardır.

Yanlış, eksik bilgi

Webrazzi’de yer almasını istediğiniz girişim var olan hali ile değerlendirmek için uygun olmayabilir. Ama bizim için önemli olan sizin bu konuda içten davranmanız. Girişiminizle ilgili endişeleriniz, eksik olduğunu düşündüğünüz kısımlar varsa bunları saklamaya çalışmayın. Bizim için önemli olan Türk internetinde iyi girişimlerin ortaya çıkması. Eğer girişiminizde sorunlar varsa, Webrazzi editörlerinin samimiyetinize güvenerek paylaşacakları ufak tavsiyeleri bile her şeyin değişmesini sağlayabilir.

Son olarak…

Formu doldurun

Webrazzi’de bir girişime yer vermek için dikkat ettiğimiz hemen her şey detay yukarıda yer alıyor. Bundan sonrası size kalmış. Yukarıdaki noktaları göz önünde bulundurarak şu adresteki formu doldurun ve ardından iletişim formundan bize bilgi verin.

Sabırlı olun

Eğer girişiminiz incelemeye değer bulunursa bir Webrazzi editörü sizinle iletişime geçecektir. Fakat bu süreç her zaman çok hızlı işleyemeyebilir. Webrazzi bugün itibariyle yaklaşık 15 kişilik bir ekipten oluşuyor ama buna rağmen gün içerisinde yoğunluklar ne yazık ki her zaman çok hızlı davranmamıza engel olabiliyor.

Ayrıca herhangi bir nedenden dolayı girişiminiz değerlendirilmezse bu da dünyanın sonu değil. Belki girişimle ilgili geliştirmeniz gereken bazı detayları gözden geçirmeniz gerekiyordur veya biz aslında büyük potasiyeli olan bir girişimi gözden kaçırmışızdır (kimse mükemmel değil). Öyle bile olsa vakti geldiğinde yeniden denemekten, kapımızı bir kez daha çalmaktan çekinmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.