Facebook uygulamaları artık sınırsız bildirim gönderebilecek

Facebook uygulamaları artık sınırsız bildirim gönderebilecek

Facebook uygulamaları için bildirimler etkileşimi artırmak adına büyük önem taşıyor. Facebook’un geliştirici blogunda yayınlanan bir yazı ile bugüne kadar daha sıkı kurallara göre kullanılabilen bildirimler ile ilgili kısıtlamalar esnetiliyor. Facebook API’sinde meydana gelen yeni değişiklikler ile birlikte artık uygulama geliştiriciler istedikleri zaman kullanıcılara bildirimler yoluyla mesajlarını iletebilecekler.

Geliştiriciler açısından bakıldığında işin daha da güzel olan kısmı, bu yeni uygulama için kullanıcılardan herhangi bir izin de alınması gerekmiyor. Yani uygulamalar kullanıcılara diledikleri zaman, istedikleri herhangi bir mesajı gönderebilecekler.

Geliştiriciler için bu gerçekten iyi bir haber ama kullanıcılar için aynısını söylemek biraz zor…

Çünkü bu yeni uygulama geliştiricilerin kullanıcılara diledikleri zaman, diledikleri herhangi bir mesajı içeren bildirimleri diledikleri sıklıkta gönderebilmelerini sağlıyor. Yani sabah Facebook’u açtığınızda onlarca yeni bildirimle karşılaşabilirsiniz.

Facebook bu olası can sıkıcı durumun gerçekleşmeyeceği konusunda biraz daha iyimser görünüyor. Geliştiricilerin kullanıcılara bir anlamda “spam” yapmasının önünü açan bu yeni değişikliğin bir risk taşıdığını kabul etse de, Facebook geliştiricilerin sağduyulu davranacaklarına inanıyor.

Geliştiricilere bu konuda uyarıda bulunan Facebook kullandıkları dil ve gönderim sıklığı konusunda hassas davranmalarını öneriyor. “Bildirimler kullanıcılar ile etkileşimde bulunmak için güçlü bir araç fakat doğru bir şekilde değerlendirmek gerekli” diyen Facebook, bu uyarının yeterli olduğuna inanıyor.

Yine de her geliştiricinin aynı hassasiyeti göstermeyebileceğini ön görerek, Facebook üzerinden aldığınız bildirimleri yönetebileceğiniz, dilediğiniz uygulamanın bildirimlerini kapatıp açabileceğiniz sayfanın bağlantısını da hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.