Microsoft Imagine Cup 2013 başvuruları açıldı, ödüller 2 katına çıktı

Microsoft Imagine Cup 2013 başvuruları açıldı, ödüller 2 katına çıktı

Microsoft'un teknolojiyle güncel sorunlara çözüm bulma yolunda düzenlediği Imagine Cup yarışması 2013 yılı sezonu açıldı. Türkiye ayağı da düzenlenen yarışmanın bu yılki toplam ödülü 300 bin dolara (545 bin TL) yükseldi.

Ödül tutarını bu yıl 2 katına çıkaran Microsoft'un Imagine Cup sitesinin tasarımını da Windows 8 çizgisine taşıdığı dikkat çekiyor. Yarışmadan sorumlu yönetici John Scott Tynes bu yıl yarışamanın temasının olmadığını ve 3 farklı yarışma için fikirlerin özgürce hayata geçirilebileceğini açıklıyor.

1. Dünya vatandaşlığı: Çevre, eğitim, sağlık vb. alanlarda değişim yaratacak uygulamalar bekleniyor.

2. Oyunlar: Konsol, kişisel bilgisayarlar, telefonlar veya tabletler için eğlenceli oyunlar geliştirmeniz isteniyor.

3. İnovasyon: Sosyal ağları yeniden icat etmek, online alışverişe bir değişim kazandırmak gibi hayatımıza girmiş yeni nesil hizmetlere bir yenilik getirmeniz gerekiyor.

Her yarışma için birincilik ödülü 50 bin dolar, ikincilik ödülü 10 bin dolar ve üçüncülük ödülü 5 bin dolar olacak. Kazanan takımlar ve akıl hocaları St Petersburg'daki (Rusya) dünya finaline katılacak.

Microsoft ayrıca tüm takımları Windows 8, Windows Phone ve Windows Azure üzerine uygulama yarışmalarına davet ediyor ve kazanan ilk 3 ekibe sırasıyla 10 bin dolar, 5 bin dolar ve 3 bin dolar ödül verileceğini açıklıyor.

Geçtiğimiz yıl Microsoft Türkiye tarafından organize edilen Imagine Cup 2012'de kazanan atık ilaçların geri kazanımını sağlayan Repharm olmuştu. Dünya finalinde ise işaret dilini ses ve yazıya çeviren EnableTalk adlı proje yazılım tasarımı kategorisinde birincilik kazanmıştı.

Bu yılın başvuruları için yarışma sitesinden kayıt olabilir veya imaginecup.msakademik.net adresini takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.