59saniye.com: İlginç, komik ve heyecanlı anlar tek noktada buluşacak

59saniye.com: İlginç, komik ve heyecanlı anlar tek noktada buluşacak

Alkışlarla Yaşıyorum‘un kurucusu Fatih Aker'in 59saniye.com ile yeni bir macerasına atıldığını henüz yolun başındayken paylaşmıştık. Yine bir video portalına imza atan Aker'in girişimi kısa süre önce kapalı test yayınına başladı ve detaylar ortaya çıkmaya başladı.

59saniye.com adından da anlaşılacağı gibi 59 saniye ve daha kısa süreli videoların yer aldığı bir video portalı. Kullanıcıların gönderdiği ve yöneticilerin girdiği içeriklerle besleniyor. Kullanıcıların gönderdiği videolar yöneticiler tarafından incelenerek 59 saniye puanı adı verilen bir değerlendirme notuyla yayına verilecek ancak bu puan kullanıcılar tarafından gözükmeyecek.

Yani telif hakkı vb. ihlaller dışındaki tüm videolar yayına verilecek. 59sn puanı da zaman içinde izlenme sayısına, beğenilme ve paylaşılma oranına göre anlık olarak sürekli güncellenirken videoların hangi bölümlerde (anasayfada, alt sayfalarda, aramalarda...) öncelikli olarak çıkacağını da belirleyecek.

Sosyal bir yönü olan 59sn'de kullanıcılar birbirini takip edebilecek, takip ettiği kişilerden bildirimler alabilecek. Bu sayede 59sn puanı düşük olduğu için öne çıkmayan ama arkadaşınızın yükseldiği bir videoyu görebileceksiniz.

Kes ve yükle

Video yüklemeleri de bilgisayardan veya Youtube bağlantısı ile yüklenebilecek. Eğer yüklediğiniz video 59 saniyeden uzunsa direkt site üzerinde başından veya sonundan kırpma yapabileceksiniz. Yani beğendiğiniz bir filmin içindeki 30 saniyelik bir bölümü siteye kolayca yükleyebileceksiniz.

Bu haliyle komik , eğlenceli ve ilginç 1 dakikadan kısa 'an'ların bir arşivi haline gelecek olan girişim sanırım bu haliyle farklı olmayı başaracak. Fatih Aker, uzun vadede kullanıcıların daha etkili olmasını bekledikleri de aktarıyor ve;

''Kullanıcıların 59 saniyede türkiye gündemi, 59 saniyede Oscar töreni, 59 saniyede x nasıl yapılır, 59 saniyede en iyi türk filmleri vb. videolar hazırlamasını teşvik etmeyi düşünüyoruz."

diyor. Tabii bir yandan kendilerinin de buna öncülük edeceğini aktarıyor.

TV modu

Basit blog görünümünden sıyrılan 59saniye.com'da bir de TV modu olacak. Kullanıcılar istediği niteliklere uygun (eğlenceli + animasyon + stop-motion + 39 saniye gibi..) videoları TV izler gibi üst üste izleyebilecek. Aynı zamanda kullanıcılar da kendi çalma listeleriyle kendi TV kanalını açabilecek. Sanırım bu model genel reklamların yanında 59 saniye için asıl kazanç kapısını da açmış olacak.

Eğer aklınıza bazı fikirler geldiyse şimdiden kullanıcı adınızı kayıt ettirebileceğinizi paylaşalım. Şimdiye kadar 4000 kişi üye adını rezerve etmiş bile...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.