VoiceGem: Dilediğiniz kişiye sesli mesaj göndermenin en kolay yolu

VoiceGem: Dilediğiniz kişiye sesli mesaj göndermenin en kolay yolu

Daha ziyade Türkiye'deki tecrübeli sektör çalışanlarından beklediğimiz girişim haberleri ABD'deki yurttaşlarımızdan gelmeye devam ediyor. Stanford Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans ve yüksek lisans mezunu Arda Kara'nın Standford yüksek lisansından arkadaşı Alexander Blessing ile adım attığı girişimin adı VoiceGem.

Yüksek lisans eğitimini geçen uyıl bitiren ikili VoiceGem'i uzaktaki sevdiklerine basit ve hızlı bir şekilde sesli mesaj gönderme ihtiyacından yola çıkarak geliştirmiş. VoiceGem gerçekten en hızlı şekilde ses mesajı gönderen uygulama olmaya aday.

İster web sitesi üzerinden isterseniz iPhone uygulaması üzerinden sadece ilgili kişinin (kayıt olmadıysanız kendinizin de) e-posta adreslerini girerek kayıt ve gönder tuşlarına basmak. Facebook hesabınızı sisteme tanıttıysanız Facebook arkadaşlarınıza daha hızlı şekidle mesaj gönderebilirsiniz.

Yüzde 11 büyüme

Arda Kara'dan aldığımız bilgiye göre açılıştan bu yana VoiceGem ile gönderilen dakikalar hergün ortalama yüzde 11 artıyor. Yakalanan bireysel kullanıcı kitlesinin yanısıra şirketler de VoiceGem'i kullanmaya başlamış ki girişimin gelir modeli de (şu an için) şirketlerin ek taleplerini ücretlendirmek üzerine kurulu.

Google'da da bir süre beraber çalışan Kara ve Blessing, Haziran ayında geliştirmeye başladıkları VoiceGem'i Y Combinator'da Demo Day'de sahneye çıkararak ilk başarıyı sağlamış ve şu anda tüm vakitlerini VoiceGem'e ayırmaya başlamış.

Tohum yatırım yolda

Özel bir bilgi olarak tohum yatırım anlaşması almak üzere olduklarını öğrendiğimiz VoiceGem'i ben de e-posta ve Facebook üzerinden denedim ve gerçekten kalıcı uygulamalarım arasına ekledim diyebilirim. Sesli mesaj gönderimi Whatsapp gibi popüler bir uygulama dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda var ama VoiceGem'in direkt olarak bu ihtiyacı kısayoldan karşılamasıyla ilgi göreceğini düşünüyorum. Tabii Shazam gibi 100 milyonlara ulaşmak istiyorsa diğer platformlar için mobil uygulamalar geliştirmesi gerekiyor.

Şu anda VoiceGem'i aktif olarak kullanan ülkeler ABD, Japonya, Birleşik Krallık, Türkiye ve Almanya. Sanırım bu yazıdan sonra VoiceGem'deki Türk kullanıcı sayısı ilk sıralara oturacaktır. Uygulama hakkındaki yorumlarınızı da paylaşmanızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.