Chrome yeni iOS sürümü ile paylaşım özelliklerini zenginleştiriyor

Chrome yeni iOS sürümü ile paylaşım özelliklerini zenginleştiriyor

Apple paylaşım özelliklerini iOS cihazlardaki tarayıcısı Mobile Safari ile entegre etmek üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde eklenen sosyal özellikler sayesinde Safari, iPhone ve iPad’lerde daha da etkili hale geldi. Bu anlamda özellikle Twitter entegrasyonu ile önemli bir fark yaratan Apple, sonbahar aylarında yayınlanması beklenen iOS 6 ise Facebook entegrasyonu ile birlikte gelmesi bekleniyor.

Bu sırada Google da boş durmuyor ve iOS işletim sistemi için hazırladığı Chrome sürümü geliştirmeye devam ediyor. Google’ın Chrome tarayıcısının son sürümünde sosyal paylaşım alanında Mobile Safari ile rekabeti lehine çevirmek üzere yeni özellikleri devreye aldı.

Bu sayede artık Chrome ile bulunduğunuz sayfayı hızlı bir şekilde Facebook, Twitter, Google+ ve e-posta ile paylaşmak mümkün.

Google, Apple ile rekabetini pek çok farklı alanda sürdürürken iOS üzerinde bu hamlesi ile Apple’ın bir adım önüne geçmiş oldu. Facebook paylaşımı için iOS 6’yı beklemek zorunda olan Mobile Safari kullanıcıları büyük ihtimalle Google+ paylaşım özelliğine yakın bir zamanda kavuşamayacaklar.

Google, Twitter’ın yanı sıra diğer iki büyük sosyal ağ sitesini de Chrome’a entegre ederek iOS’taki varlığını daha da güçlendirdi. Bu da tarayıcı rekabetinin mobil cihazlarda da bilgisayarlarda olduğu kadar ciddi bir hale geldiğinin önemli göstergelerinden biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.