Rocket Internet Türkiye’den sonra Çin’den de mi çekiliyor?

Rocket Internet Türkiye’den sonra Çin’den de mi çekiliyor?

Rocket Internet’in çok hızlı girdiği Türkiye pazarından sürpriz ve ani bir kararla çıkması son dönemin en çok tartışılan konularından biri oldu. Fakat bu ani çıkış kararı Rocket Internet için daha büyük bir planın ilk adımı olabilir. Çünkü TNW’in “güvenilir bir kaynaktan” aldığını söylediği bilgiye göre “klonların efendisi” olarak da bilinen Rocket Internet şimdi de Çin’den çıkmaya hazırlanıyor.

Habere göre Rocket Internet şu anda Çin konusunda henüz son kararını vermiş değil. İlk etapta operasyonları sürdürmek ve genişletmek için yatırım arayışına başlayan firma eğer aradığı yatırımı bulamazsa Çin’deki operasyonlarını da kapatabilir.

Rocket Internet’in Türkiye’dekinden daha ufak ekiple yürütülen Çin operasyonlarında 60 kişi görev alıyor ve çıkış kararı alırsa bu ekibin de işten çıkartılması söz konusu olabilir…

Samwer kardeşlerin devam edip etmemeyi değerlendirdikleri Çin ve Hong Kong operasyonlarında Square benzeri Payleven, Airbnb benzeri Wimdu ve Zappos benzeri Zalora dikkat çekiyor.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Asya bölgesinde de çok hızlı bir şekilde yapılanan Rocket Internet’in Çin pazarında varlığını devam ettirip ettirmeyeceği, bölgedeki diğer operasyonları açısından da büyük önem taşıyor. Eğer Samwer kardeşler Türkiye’nin ardından Çin’den de çıkmaya karar verirse gözler bu kez firmanın faaliyet gösterdiği diğer ülkelere çevrilecek ve bir sonraki hamlenin nerede gerçekleşeceği konuşulmaya başlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.