Facebook'tan Open Graph uygulamalarına yeni özellikler

Facebook'tan Open Graph uygulamalarına yeni özellikler

Bir dönem uygulamalar üzerinden popüleritesini katlanarak yükselten Facebook, mobil uygulamalara olan yakınlığı ile 9 sıfırlı hesaplar yaparken çeşitli geliştirmeler yapmaya devam ediyor.

Yaptığı yeniliklerle uygulama ekosistemini daha sistemli şekilde büyütmek isteyen Facebook, Open Graph kullanan uygulamalar için önemli bir özellik sunmaya başlıyor. Geliştirici blogundaki açıklama, Facebook'ta kullanılabilen birinden @bahsetme işlevinin artık Open Graph uygulamaları tarafından da kullanılabileceğini gösteriyor.

Geliştiriciler bu yeniliği uygulamalarında yapacakları küçük bir güncelleme ile kullanabilecek.

Facebook'un verdiği örneğe göre Foursquare bu özellikten faydalanabilecek ve sadece konuşmalarda değil, aktivitelere dair @bahislerde de kişiler aynı paydada birleştirilecek.

Uygulama Merkezi (App Center) ile uygulama geliştiriciler için yeni kapı açan Facebook, uygulama yönetim sayfasında yaptığı yeniliklerle geliştiricilerin işini kolaylaştırmak niyetinde. Hedef geliştiricilerin işini kolaylaştırmak ve uygulamaların işlevselliğini arttırmak.

Uygulama yönetim sayfasında düzenlemeler

Geliştirici blogundan yapılan diğer bir açıklama ise uygulama girişi sayfası daha birleşik ve düzenli bir hale getirildiğini haber veriyor. Örneğin irtibat bilgileri ve promosyonel detaylar (metin, görsel..) kolay erişilebilir ve yönetilebilir şekilde uygulama detaylarında yer alacak.

Facebook'un kendi dışında bu tür yeniliklerle platform temelini güçlendirdiği bir gerçek ve önümüzdeki dönemde uygulamalar dönük yeniliklerin devamı gelecek gibi duruyor. Özellikle Facebook'un uygulamalarda abonelik modeliyle yeni bir gelir kapısının açması geliştiriciler için ciddi bir avantaj olarak öne çıkıyor ve bundan sonra geliştiricilerin ilgisinin nasıl değişeceğini düşündürüyor..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.