Airbnb'nin yatırımcısı bu kez Couchsurfing'e el attı

Airbnb'nin yatırımcısı bu kez Couchsurfing'e el attı

Airbnb'nin yatırımlarla büyümesi gözleri pazardaki diğer girişimlere çevirdi. Hiç şüphesiz akla gelen ilk isim de Couchsurfing.org'du. Kar amacı gütmeyen girişim geçen yılın Ağustos ayında ilk yatırımını almıştı. 15 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını öğrendiğimiz girişim kendini aşmaya başlıyor.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Couchsurfing, genellikle yabancı bir ülkede size bir kanepe ayırabilecek birilerini bulmanızı sağlayan ve gönüllü eliyle büyütülen bir girişimdi. 2003'te kurulan girişim Benchmark Capital ve Omidyar Network'ten 7,6 milyon dolar almadan 1 ay önce AirBnb de 112 milyon dolarlık yatırıma ulaşmıştı.

Yatırım aldığı için ticari kaygılar nedeniyle kullanıcıları tarafından eleştirilen CS, bir yandan da  daha sistemli bir büyüme çizgisine girdi. Altyapı ve arayüzün yenilemesi, mobil uygulamalar vs..

AirBnb'nin yatırımcısı da işin içinde

Kimliklerini tescillemek isteyen kullanıcıların bir defaya mahsus 25 dolar ödediği CS'nin yeni yatırımı ise bu büyümeyi bir adım öteye götürecek. Diğer yandan yatırımcılar arasına Kayak.com ve Airbnb'nin de yatırımcısı olan General Catalyst'in de girmiş olması işin rengini değiştiriyor ve akılda soru işaretleri bırakıyor.

Şimdilik CS'nin çalışma sistemine yeni ücretlendirmelerin gireceğine dair net bir bilgi yok. Şahsi fikrimi sorarsanız, kullanıcılara ücretli şekilde odalarını açma fırsatının verileceğini söyleyebilirim. Bu tür bir gelişmenin şimdiye kadar yardımseverlik ve arkadaşlık çerçevesinde ilerleyen girişimde bir çözülme yaratıp yaratmayacağı ise soru işareti. Tabii bu durum ücretli oda kiralamak için gelenlerin CS'nin geleneksel tarafına kaymasını da getirebilir.

Rocket Internet, Wimdu adıyla AirBnb'yi de kopyalamıştı ve Türkiye'de şu an için bu alanda faaliyet gösteren Airbnb benzeri olarak tanıttığımız Supernomads.com, Hemenkiralik.com ve Ganihomes.com bulunuyor. Bunun yanında Airbnb Türkçe hizmet verdiğini ve ve CS'nin Türkiye'de aktif olarak kullanıldığını da paylaşalım.

Şimdilik CS'nin daha iyi bir hizmet sunmak için bu yatırımı aldığını kabul edip kullanıcıların nasıl tepki göstereyeceğini bekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.