Instagram'a 3.0 versiyonu ile harita özelliği geldi

Instagram'a 3.0 versiyonu ile harita özelliği geldi

Milyar dolarlık şirketler kulübüne ismini yazdıran Instagram'da yenilenme süreci ivme kazanmış şekilde ileriliyor. Instagram 3.0 sürümünü yayınlayarak hem tasarım hem özellik bakımından ciddi adımlar attı.

Instragram 3.0 sürümünün en dikkat çekici özelliklerden biri Photo Maps. Çekilen fotoğrafları harita üzerinden işaretlenmesini sağlayan özelliği arkasında, uygulama dünyasının yakından tanıdığı bir ismi görüyoruz. Yeni özellik için Foursquare ile anlaşan Instagram, kullanıcıların kendi fotoğraflarının yanı sıra arkadaşlarının fotoğraflarının da harita üzerinde işaretleyerek gösteriyor.

Kullanım arayüzünün Foursquare ile hemen hemen aynı olduğu Instagram'ın harita özelliğine, kullanıcıların kolaylıkla alışabileceğini söyleyelim. Bir hatırlatma yapmak gerekirse Instagram'ın Photo Maps'e benzer özellikler hem işletim sistemleri hem de üçüncü parti uygulamalar tarafından yapılıyordu. Ancak Instagram, işe biraz sosyal boyut katmış.

  

Yeni Instagram daha hızlı

Instagram 3.0'da ciddi değişimler gördüğümüz bir diğer konuysa arayüz. Intagram'ın arayüzü yeni sürümde baştan aşağıya değişmiş durumda. Ekranın altında bulunan menü barının tasarımında değişikliğe giden şirket, daha büyük simgelerle kullanıcıların karşısına çıktığını görüyoruz. Instagram, kullanıcılarının şikayetçi olduğu bir konuya da çözüm getirildiğini görüyoruz. Fotoğrafların yüklenmesi ve uygulamanın açılmasını hızlandıran Instragram, bu problemi çözmüş görünüyor.

Öte yandan Instagram'a 'şikayet et' özelliği de gelmiş durumda. Söz konusu fotoğraflar olunca 'yasaklı' içeriklerin paylaşımı olabiliyor. Instagram 'yasaklı' içerikleri engellemek için şu son sürüme kadar herhangi bir önlem alınmamıştı. Son sürümdeki şikayet et özelliği yasaklı içerik konusunu bir nebze de olsa durdurabilir. Instagram 3.0'da ayrıca fotoğraf URL'lerine de ulaşılabilme özelliği gelmiş durumda. Ancak bu özelliğin şu anda sadece iPhone kullanıcıları için geçerli olduğunu söyleyelim.

Facebook'un Instagram'ı satın almasından sonra şirketin vites büyüttüğünü ve çalışmalarına ivme kazandırdığını söyleyebiliriz. Ancak Instagram'ın hala bir iş modeli bulunmamakta. Harita gibi yeni eklenen ya da gelecekte eklenecek özellikler Instagram'ın gelecekte bir iş modeli yaratacağının habercisi olabilir.

Instagram 3.0 sürümü iOS ve Android işletim sistemli cihazlar için indirebilir durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.