Pinterest sonunda iPad ve Android’e geldi

Pinterest sonunda iPad ve Android’e geldi

Bundan çok kısa süre önce beta sürecini tamamlayarak kapılarını tüm kullanıcılara açan Pinterest, bu gelişmenin ardından iPad ve Android uygulamalarını da yayınladı. Ayrıca Pinterest resmi blog’unda yer alan bilgiye göre iPhone uygulamasına da önemli yenilikler geliyor.

Mayıs ayında 100 milyon dolarlık yatırım alan ve özellikle web sitelerine çok önemli oranda trafik sağlaması ile tanınan Pinterest’in webde artan popülaritesi, platformun mobil cihazlarda da ciddi bir potansiyeli olduğunu gösteriyordu.

Oldukça başarılı görünen mobil uygulamaları ile Pinterest bu potansiyeli gerçek anlamda kullanmaya başlayacak gibi görünüyor.

Pinterest’in iPhone uygulaması neredeyse 1 yıldır piyasada, fakat iPad ve Android’e özel uygulamasının eksikliği göze çarpmaya başlamıştı. Pinterest bir yandan iPhone uygulamasını yenilerken, diğer yandan da iPad’in özelliklerine uygun bir sürümünü de sunmuş oldu.

Yeni uygulamalar oldukça kullanışlı görünüyor. Görünüş olarak alıştığımız Pinterest’i aratmayan uygulamalar ek özellikleri ile daha fazla etkileşim imkanı da sunuyor. Bunun yanı sıra Pinterest’in Android uygulaması göründüğü kadarıyla sıfırdan bu işletim sistemine özel olarak yazılmış. Yani pek çok benzer durumda yapıldığı gibi iPhone uygulamasından uyarlanmış değil.

Pinterest’i m.pinterest.com adresinden mobil cihazlara özel arayüzü ile kullanmak mümkün. Ama daha iyi bir tecrübe için iOS kullanıcılarını şu uygulamayı, Android sahipleri ise buradaki uygulamayı kullanabilirler. Pinterest’in tüm uygulamalarını bir arada görmek içinse apps.pinterest.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Pinterest'in Amazon Kindle'a özel bir sürümü de bu hafta içerisinde yayınlanmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.