Google.com/+adiniz yakında sizin olacak

Son zamanlarda Google+'ya dair bir yenilik haberi vermemiştik ama bu kez önemli bir gelişmenin ilk adımından bahsetme zamanı. Google, Google Plus için özel bağlantıları yakında aktif edecek. Yani Google+ profilinizi Google.com/+adiniz şeklinde bir sayfaya yönlendirebileceksiniz.

Google'dan Saurabh Sharma'nın yaptığı açıklamaya göre bu yenilik şimdilik sadece bazı onaylı marka ve ünlü profilleri için (bkz: google.com/+hughjackman, google.com/+toyota) uygulamaya konulmuş. Google.com'u takip eden özel bir bağlantıya sahip olmanın cazibesine kaç sayfa kavuştu bilmiyoruz ama bu yenilik yakında tüm kullanıcılar için aktif olacak.

Bildiğiniz gibi Google şimdiye kadar akılda tutulmaya ihtimal vermeyecek şekilde uzun profil bağlantıları kullanıyordu ve Gplus.to gibi profil adresinizi kısaltan girişimler çıkmış ve oldukça ilgi çekmişti. Yeni isim yeniliğiyle bu girişimler de ömrünün sonuna gelmiş olacak.

Google'ın tüm servislerine uyumlu şekilde dahil etmek istediği sosyal ağı, Facebook'a nazaran yeterli kullanıcıyı ve etkileşimi yakalayamamıştı. Bazı hamlelerle kullanıcı sayısını artırırken sert eleştirilere maruz kalan Google+, her şeye rağmen yeniliklerinin ve iş birlikliklerinin arkasını bırakmadı.

Özellikle Google'daki arama sonuçlarını etkilemesi açısından önem taşıyan Google+, artık Google'ı tam bağımsız bir arama motoru olmaktan çıkarsa da web sitelerine daimi trafik çekmek durumundaki çevrimiçi nüfusun ilgisini tabii olarak çekiyor. İsme özel bağlantı sağlanması da bu anlamda çekici bir yenilik olacak.

Bakalım Google isim tahsisi konusunda nasıl bir yol izleyecek ve herkesi memnun edebilecek mi...

Bu arada Google da Google+'nın yönlendirdiği trafiğin net olarak takip edilmesi için Twitter ve Facebook gibi bağlantıları (plus.url.google.com üzerinden) maskelemeye başlamış. Bunu daha önce mi yaptı emin değilim ama önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.