Hediyemo yüzde 60 büyümeyle yoluna devam ediyor

Hediyemo yüzde 60 büyümeyle yoluna devam ediyor

Hediye gönderme platformları kullanıcıların ve dolayısıyla yatırımcılarında ilgisini çeken girişimlerin arasında. Dünya ile paralel olarak Türkiye'deki internet ekosisteminde yer alan hediye gönderme platformlarından başarılı örnekler çıkıyor.

İlk olarak Mobil Hediyem adıyla piyasaya çıkan Altuğ Acar'ın kurucusu olduğu Hediyemo, temelde internet üzerinden hediye gönderimi yapan bir platform. Ancak Hediyemo'nun ayrıntılarına bakınca tek cümleden fazlasını hakediyor. Çünkü Hediyemo'nun Facebook entegrasyonundan, kurumsal çözümlere kadar birçok farklı özelliği bulunuyor.

İlk olarak Hediyemo'nun nasıl çalıştığından bahsedelim. Servis sadece Facebook hesabıyla kullanılabiliyor. Giriş yapıldıktan sonra şehir, kategori, marka ve fiyat gibi seçenekler geliyor. Buradan gönderilmek istenen hediyeler seçilebiliyor. Bunun yanı sıra öne çıkan hediyeler kısmından seçim de yapılabiliyor.

Hediye seçimi yapıldıktan bildirimi alıcının Facebook duvarına, cep telefonuna ve e-posta adresine göndermek mümkün. Bildirim gönderilirken sınırlı karakter sayısıyla bir not da eklenebiliyor. Bu seçimde yapıldıktan sonra gönderim tarihi ve saati seçiliyor. En son adımdaysa ödeme yapılıyor. Alıcıya ulaştırılan hediye koduyla beraber alıcı mağazaya gidiyor ve kodu söyleyerek hediyesini teslim alıyor.

Tek sayfa üzerinden hediye gönderimi Facebook'ta var

Hediyemo'ya ulaşmanın bir diğer yolu da Facebook üzerinden. Web siteye göre eksiği değil, fazlası olan Hediyemo Facebook uygulamasıyla tek bir sayfa üzerinden hediye gönderimi yapılabiliyor. Facebook arkadaşlarının yaklaşan doğum günlerinin görüntülendiği sayfanın kullanımı oldukça kolay.

Hediyemo ekibinin Facebook sayfası üzerinde çok çalıştığı belli oluyor. Zaten Hediyemo Kurucusu Altuğ Acar da Hediyemo Facebook sayfası üzerinde özellikle çok çalıştıklarını ifade ediyor.

Marka entegrasyonu başarılı

Marka entegrasyonunda da başarılı bulduğumuz Hediyemo, Markafoni, Atasay ve Divan Pastaneleri başta olmak üzere birçok markayla anlaşmış durumda. Markaların Facebook sayfalarında yer alan Hediyemo, alışveriş çekleriyle hediye gönderimi sağlıyor.

Öte yandan Hediyemo'nun kurumsal şirketler için de çözümleri bulunuyor. Kurumların müşterilerine ya da çalışanlarına hediye gönderebildikleri Hediyemo, operasyonel kolaylık ve maliyet avantajı yakalayabiliyor. Sadakat programlarında, müşteri kazanımı kampanyalarında veya çalışanı ödüllendirme gibi uygulamalar Hediyemo ile gerçekleşebiliyor.

Aylık yüzde 60 büyüyor

Hediyemo Kurucusu Altuğ Acar

Biraz da Hediyemo'nun rakamlarından bahsedelim. Hediyemo'da 32 markadan toplamda 800 farklı ürün ve hizmet bulunuyor. 2011 yılında Hediyemo üzerinden 300 bin hediye gönderilerek, toplam işlem hacmi 3 milyon doları geçmiş durumda. Altuğ Acar'dan aldığımız bilgilere göre Hediyemo, 2012 yılı ikinci çeyrekte aylık ortalama yüzde 60 civarında büyüme kaydediyor. Acar'ın hedefiyse kısa sürede 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmak.

Bu arada kısa bir bilgi daha vermek gerekirse, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV) koordinatörlüğünde GEP Türkiye tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En İyi Girişimleri İş Planı Yarışması’nda büyümekte olan şirketler kategorisinde üçüncülük ödülü kazanmıştı. Hatılarsanız bunu Webrazzi'de paylaşmıştık.

Hediyemo'nun hem yazılım hem de altyapı olarak sadece Türkiye değil dünyadaki birçok hediye gönderim girişiminden daha başarılı olduğunu düşünüyoruz. Kolay kullanımla dikkat çeken Hediyemo'nun işin tasarım kısmına biraz daha ağırlık vermesi gerekiyor. Hediyemo'nun başarılı altyapı ve yazılımı, başarılı bir tasarımla birleştiğinde dünyanın iyi girişimleri arasında yer alması mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.