Gidsy: Farklı bir şeyler yapmak isteyen turistlerin sitesi

Gidsy: Farklı bir şeyler yapmak isteyen turistlerin sitesi

Wired'in listelediği Avrupa'nın iyi girişimleri arasında Gidsy de vardı. Gidsy, seyahatlerinizde farklı deneyimler yaşamanıza aracılık eden ve yatırım almayı başaran bir girişim.

2011 yılında kurulan ve 1.2 milyon dolar yatırım alan Gidsy, Ashton Kutcher'ı da arkasına alan Berlin merkezli bir girişim. Gittiğiniz bir yerde  yapacak farklı bir şeyler arayanlardansanız tam size göre.

Sportif veya kültürel bir faaliyet için size eşlik edecek birini bulabiliyorsunuz. Tabii belli bir ücret karşılığında. Gidsy de yaptığı aracılık karşılığında yüzde 10 komisyon alıyor.

Sitede yer verilen 13 il arasında İstanbul da yer alıyor. Ücretsiz olarak rehberlik edeceğiniz etkinliği girebiliyorsunuz. Etkinlik arkadaşınızla güvenli ve keyifli bir etkinliğin ardından Gidsy ücreti karşı tarafa aktarıyor.

Airbnb'nin 'seyahat deneyimleri sunan' bir modeli olarak tanıtılan girişimin ileride ne kadar başarılı olacağını bilmiyoruz ama maddi karşılık beklentisi sebebiyle başarısız olacağını söylemek doğru olmaz. Zira Airbnb de Couchsurfing gibi ücretsiz ve güçlü bir rakibin karşısına çıktı ve kendi pazarını oluşturmayı başardı.

Her şeye rağmen Gidsy'nin ücretli/ücretsiz alternatiflerinin önümüzdeki dönemde artacağını düşünebiliriz. En azından Türkiye'den spor aktiviteleri için arkadaş bulabileceğiniz Duellog.com'u biliyoruz. Şu anda hizmet vermediğini düşündüğüm girişim belki de bu haber üzerine kendini yenileyerek karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.