Zapier'den sosyal ağ entegrasyonunda önemli adım

Zapier'den sosyal ağ entegrasyonunda önemli adım

zapier-developer-platformIFTTT'yi duymuşsunuzdur diye tahmin ediyorum. Kendisi sosyal ağlarınızla entegre olacağınız bir "şöyle olursa böyle yap" servisi. Daha önce de bahsettiğimiz gibi yayın hayatına başlamasıyla birlikte oldukça ilgi gören ifttt, şu an oldukça aktif olarak kullanılan bir web sitesi ve aynı zamanda dünyanın gözde internet startup’larından. Zapier için ise ifttt’nin profesyonel kullanıma odaklanmış bir dikey versiyonu diyebiliriz. İçerisinde daha çok iş hayatında kullandığımız mail, proje yönetimi ve dokümantasyon araçları gibi servisler bulunan Zapier’i ücretli ve ücretsiz üyelik tipleri ile kullanmanız mümkün.

Son bir ay içinde üzerinde 10 milyonun üzerinde event/işlem gerçekleşen Zapier geçtiğimiz günlerde Geliştirici Platfromu’nu (Developer Platform) devreye soktu. Şirket böylelikle sosyal ağ entegrasyon dünyasında önemli bir gelişmeye de imzasını atmış oldu. Şuradan ulaşabileceğiniz platfrom’da, geliştiriciler uygulamalarının Zapier ile entegrasyonunu kendileri oluşturabiiliyor. Bu da üzerinde hali hazırda 60’ın üzerinde servis bulunan Zapier’de, uygulamanızın entegre edilmesini beklemeden gerekli geliştirmeyi kendinizin yapabileceği anlamına geliyor.

Platform’un ilk aşamada HubSpot, Podio ve Ronin gibi üyeleri bulunuyor. Kuşkusuz Developer Platform ile ifttt’ye önemli bir çalım atan Zapier için proje içinde proje olarak nitelendirebileceğimiz Developer Platfrom’da başarılı olup olamaması şirketin geleceği açısından oldukça kritik.

Developer Platform’a uzun vadede baktığınızda ise SaaS modeli ile gün geçtikçe artan sosyal ağ kullanımında önemli bir yere sahip olabileceğini söyleyebiliriz. Tabii bir diğer önemli konu da artık evlerimizin, arabalarımızın içine giren teknoloji ile sosyal ağlar arasında iletişimde yaşanabilir. Örneğin buzdolabınızda biten sütün kullandığınız görev yönetimi uygulamasında yeni bir kayıt oluşturmasını istemez miydiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.