Steve Ballmer Outlook'ta hesap açmadı mı?

Steve Ballmer Outlook'ta hesap açmadı mı?

Microsoft büyük bir değişimle Hotmail'i Outlook.com'a taşıdı ve kullanıcılar için Windows 8'e hazırlık evresini başlattı. İlk bir kaç saatte 1 milyon hesabın oluşturulduğu Outlook.com'un yeni hesap oluşturma gerekliliği ise biraz ortalığı karıştırdı.

Hemen bahsedelim, Outlook.com'a Hotmail vb. e-posta adreslerinizle giriş yapabiliyorsunuz ama Outlook.com'da yeni bir e-posta adresi alabilirsiniz. Microsoft, Windows 8'de artık kişisel bilgisayar olayını bulut sayesinde daha özel bir hale getiriyor ve varolan Hotmail hesabınız veya Outlook.com'dan alacağınız hesap sizin Microsoft kimliğiniz oluyor.

Steve Ballmer'in Outlook hesabı var mı?

Bu durum, Outlook.com'da isminize ait bir hesap açmak, aslında çok önemli değil ama Microsoft'un Hotmail veya Skype gibi büyük kaynaklardan bir eşleşme yapmamış olması dikkat çekici. Dahası bazı önemli adreslerin kullanıma açık olması şaşırtırıcı. Hele ki Microsoft CEO'su Steve Ballmer adına bir hesap alındıysa.

Ballmer, sadece adı veya soyadıyla bir Outlook hesabı açmış olabilir ama [email protected] adresini alan birileri bu durumdan faydalanarak açtıkları blogda bazı paylaşımlarda bulunarak biraz eğlenmiş.

Bir başkası ise [email protected] adresini alarak gelecek istenmeyen e-postaları beklemeye koyulmuş.

Eric Schmidt'in ilk dönemde Google+'da hesap açmaması gibi görünen bu durumu her ne kadar çok ciddiye almamak gerekse de, Microsoft'un bazı özel e-posta adreslerini saklaması elbette daha iyi olurdu.

Diğer yandan Outlook'a dair ilk yorumlar, ben dahil, gayet olumlu. Arayüz ve işleyişteki başarı gerçekten Microsoft için iyi bir adım olmuş ve kullanıcıların Windows 8'e küçük bir 'merhaba' demesini sağlamış. Tabi tüm iyileştirmelere rağmen Hotmail'in istenmeyen e-postalarla savaşma yüzdesi, en azından Türkiye için halen bir hayal kırıklığı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.