2012'de indirilen mobil uygulama sayısı 36 milyara ulaşacak

2012'de indirilen mobil uygulama sayısı 36 milyara ulaşacak

Gün geçtikçe mobil internete harcanan zamanın ve mobil uygulama kullanımının giderek büyüdüğüne şahit oluyoruz. ABI Research tarafından yapılan  yeni bir araştırma da bu büyümeye ışık tutuyor ve bazı doğru tespitler yapıyor.

Rapordaki rakamlara göre dünya çapındaki akıllı telefon kullanıcılarının 2012'de indireceği uygulama sayısı 36 milyara ulaşacak. Bu da kullanıcı başına 37 uygulama indirileceği anlamı taşıyor. Bu ortalama 2011'de 35 uygulama idi. Yani bir yılda mobil internetin büyüme hızına göre oldukça düşük bir büyüme var.

Mobil uygulama indirme ortalaması düşecek

ABI Research, bu küçük artışın ilerleryen dönemde düşüşe geçeceğini de haklı bir nedene bağlayarak açıklıyor. Akıllı telefon sahibi olan ikinci ve 3. dalga kullanıcıların ilk deneyenler kadar aktif olmayacağının altını çiziyor. Zira yaşlılar daha yeni yeni akıllı telefon kullanıcısı olmaya başlıyor ve bu kesimin mobil uygulama konusunda gençler kadar meraklı olmayacağı aşikar.

Raporda dikkat çekilen diğer bir nokta ise mobil uygulamaların mobil webe kaymasının getirdiği çözülme. HTML5 tabanlı mobil web uygulamaları gerçekten iyi örneklerle asıl mobil uygulamaların yerini almaya başlıyor.

Diğer yandan Nielsen'in bir araştırması ABD'de 2011-2012 kıyaslamasında mobil uygulamalara ayrılan kullanım oranının yüzde 72'den yüzde 81'e çıkacağını gösteriyor. eMarketer de 2016 itibariyle ABD'deki cep telefonu kullanıcılarının yüzde 74'ünün akıllı telefon sahibi olacağını paylaşıyor.

2015'ten sonra mobil webde trafik artışı yavaşlayacak olsa da bu süreçte mobil tarayıcıların ortak standartlarda işleri nasıl etkileyeceğini bilemiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.