Olimpiyatların sosyal ağ karnesi [İnfografik]

Olimpiyatların sosyal ağ karnesi [İnfografik]

Yaklaşık bir haftadan beri olimpiyatlarla yatıp olimpiyatlarla kalkıyoruz. Oyunlarda olan biteni, artık anlatacaklarımızı dile getirdiğimiz ilk platform olan sosyal ağlara aktarıyoruz. Hatta bu kullanımdan olimpiyatlardaki ölçümleme yazılımları daha ilk günden olumsuz etkilenmişti.

Olimpiyatlar esnasında sosyal ağların bu denli kullanımı takipçilerin eğilimlerini ölçümlemek için önemli bir kaynak oluyor. Bu bağlamda sizlerle iki farklı infografiği paylaşmak istiyoruz. Bunlardan ilki olimpiyatları aksatan Twitter'daki kullanıcı spor dallarına göre eğilimleri. Diğeriyse olimpiyatların hangi cihaz üzerinde takip edildiği.

Exact Target'in hazırladığı infografiğe göre saniyede 1 terabitlik veri trafiği sağlanan olimpiyatların Twitter gözdesi yüzme dalı. 5-12 Haziran tarihinde London 2012 resmi yüzücülük Twitter hesabını 1021 kişi takip ederken, bu rakam şu anda 6 bin 845. İkinci sıradaysa binicilik bulunuyor. Olimpiyatlar başlamadan önce resmi binicilik hesabını 1.025 kişi takip ediyordu. Şimdiyse 4 bin 616 kişi resmi binicilik hesabını takip ediyor. Üçüncü sıradaysa şu anda 3 bin 877 takipçiye ulaşan voleybol dalı var.

Bahsetmek istediğimiz diğer bir konuysa 2012 Londra Yaz Olimpiyatları'nın izlendiği platform. Tech Bargains'in hazırladığı infografiğe göre olimpiyatların en çok takip edildiği cihazlarında başında doğal olarak televizyonlar geliyor. Tablet ve akıllı telefonlar üzerinden olimpiyatların izlenme oranı yabana atılacak cinsten değil. Tablet sahiplerinin yüzde 34 olimpiyatları hem tablet hem de diğer cihazlardan takip ediyor. Akıllı telefon sahiplerindeyse bu oran yüzde 27.

Oyuncular ve ülkeler bazındaki daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki infografiklerde bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.