Mayer’ın Yahoo’daki ilk icraatı: Bedava yemek

Mayer’ın Yahoo’daki ilk icraatı: Bedava yemek

Yahoo’nun yönetim kurulu geçirdiği zor dönemi atlatmak için bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkında. Şu anda bu konuda tüm sorumluluk, arama devi Google’dan sansasyonel bir şekilde Yahoo’nun başına getirilen Marrisa Mayer’ın omuzlarında. 37 yaşında ki Mayer’ın hamile ve Ekim ayında doğum yapacak olması üzerine çok konuşulsa da büyük resme bakıldığında en önemli konu değil.

Şu an için daha öncelikli konu Yahoo’nun binlerce çalışanın yaşadığı moral bozukluğu. Mayer’ın Yahoo’daki ikinci haftası öncelikle bu soruna bir çözüm arayarak geçti. Tam anlamıyla bir “çözüm” denemeyecek olsa da, Mayer’ın personelin moralini yükseltmek için kafeteryasındaki yemekleri bedava hale getirmesi bu konuda atılan ilk adım. Yahoo’da Google esintilerine neden olan bu uygulamadan daha önemli adımlar ise ilerleyen günlerde atılmaya başlanacak.

Kafeteryadaki yemekler şimdilik sadece firmanın Silikon Vadisindeki ofisinde bedava. Diğer ofislerde de benzer uygulamanın başlayacağı tahmin ediliyor. Mayer’ın bunun dışında Yahoo’ya getirdiği ikinci yenilik ise Cuma günleri gerçekleşecek düzenli ve geniş katılımlı toplantılar. Bu toplantılar ile çalışanlar arasında birlik ve uyumun artması hedefleniyor.

Bu iki uygulamanın da bir ortak noktası var; her ikisi de Google’da çok uzun zamandır uygulanıyor.

AllThings D’nin haberine göre bir sonraki adım ise ofislerin çalışma alanlarındaki değişiklikler ile ortaya çıkacak. Yahoo’nun ofisleri de (aynı Google’da olduğu gibi) daha keyifli, yaratıcılığı ve verimliliği artırmaya yönelik olarak yeniden tasarlanacak.

Tüm bunlar ufak ve önemsiz hamleler gibi görünüyor olabilir. Fakat Yahoo’da uzun zamandır havalar pek de iyi değil. Bu atmosfer herkesten önce çalışanları etkiliyor. Mayer da hayalindeki büyük değişimi firmanın binlerce çalışanını göz ardı ederek gerçekleştiremeyeceğinin farkında. O yüzden ilk yatırımı bu personele yapıyor. Böylece daha sonra atacağı ve dışarıdan daha önemli olarak algılanacak adımlara sıra geldiğinde onunla beraber aynı yöne doğru yürümek isteyecek binlerce yandaşı olmasını istiyor.

Bedava yemek, Cuma toplantıları, yeni ve daha havalı bir ofis ortamı Mayer için küçük ama Yahoo için büyük adımlar…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.