Twitter ve Facebook arasındaki soğuk savaş Instagram’a sıçradı

Twitter ve Facebook arasındaki soğuk savaş Instagram’a sıçradı

Facebook ve Twitter dünyanın en büyük iki sosyal ağı ve birbirlerine çok yakın bir alanda rekabet ediyorlar. Online tüm servislerin giderek daha sosyal hale gelmesi, hemen hemen tüm diğer internet sitelerinin, bir anlamda sosyal web’i şekillendiren bu iki site ile yakın çalışmasını, haberleşmesini gerektiriyor. Ve aslında bu durum iki rakip firma için de farklı değil.

Hatırlarsanız bundan yaklaşık 2 yıl önce Twitter, kullanıcılarına mikro blog sitesi üzerinde takip edebilecekleri kişileri ararken Facebook’taki arkadaş listelerini de kontrol etme imkanı sunmuş, fakat Facebook bunu engellemek için Twitter’ın Fcebook API’ına erişimi engellemişti.

İki dev firma arasında o günden beri devam eden soğuk savaş şimdi de Instagram’a sıçradı…

Facebook’un 1 milyar dolara satın aldığı Instagram’ın sahip olduğu özelliklerinden biri olan “Find Friends on Twitter” yakın zamana kadar mobil fotoğraf uygulamasının önemli bir parçasıydı. Ama artık bu özellik ne yazık ki kullanılamıyor. Bunun nedeni ise Twitter’ın API’ının Instagram tarafından kullanılmasını engellemesi.

Böylece Twitter 2 yıl önceki Facebook’un uygulamasına cevabını Instagram üzerinden net bir şekilde vermiş oldu. Bu nedenle Instagram’ın “Find Friends on Twitter” özelliği artık kullanılamıyor. Öyleyse Instagram’ın işlevsel olmayan bu butonu uygulamadan kaldırması mantıklı olarak hareket gibi görünüyor.

Fakat Instagram (yani Facebook) onun yerine söz konusu butonu, bu sürtüşmede suçun Twitter’da olduğuna dair görüşünü kullanıcılarına aktarmak için kullanmaya karar verdi. Şu anda kullanıcılar “Find Friends on Twitter”ı kullanmak istediklerinde şu mesajla karşılaşıyorlar:

“Arkadaşlar bulunamadı. Twitter artık kullanıcılarının bu bilgiye Twitter API ile Instagram üzerinden erişmelerine izin vermiyor. Bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz”

Daha önce Twitter’ın da satın almak istediği ama sonunda Facebook’un olan Instagram da artık iki dev sosyal ağ sitesindeki soğuk savaşa böylece dahil olmuş oldu. Bakalım ilerleyen günlerde iki firma arasında rekabet başka servislere de sıçrayacak mı…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.