Apple Samsung'un 'güvenlikçisini' satın aldı

Apple Samsung'un 'güvenlikçisini' satın aldı

Finansal yılının üçüncü çeyrek bilançosunda kasasında 117 milyar dolar nakit olduğunu açıklayan Apple, kaynaklarını şirket satın almak için kullanmaya devam ediyor. Reuters tarafından bugün duyurulan habere göre Apple AuthenTec adındaki bilgisayar güvenliği konusunda uzman şirketi satın aldı.

Anlaşma detaylarına baktığımızda Apple'ın AuthenTec'e toplamda 365 milyon dolar ödediğini görüyoruz. Bu değer AuthenTec'i hisse başı 8 dolara kadar yükseltmiş oluyor. Şirketin, Apple tarafından satın alınmadan önceki değeri hisse başı yaklaşık 5 dolarla, toplamda 225 milyon dolar civarındaydı. Satın alma anlaşmasıyla beraber AuthenTec yaklaşık yüzde 60'lık değer kazanmış oldu.

Apple'ın bu defa satın aldığı şirket oldukça stratejik bir öneme sahip. Çünkü AuthenTec başta Samsung'un Android işletim sistemli cihazları için güvenlik ve NFC başta olmak üzere birçok ürün satışı gerçekleştiriyordu. Bu yüzden Apple'ın AuthenTec'i satın alması en çok Samsung'u yaralayabilir.

Yıllık 60 milyon dolar gelire sahip olan AuthenTec güvenlik sektöründe parmak izinden mobil telefonlar için güvenlik yazılımlarına kadar geniş bir yelpazede ürünler sunuyor.

Güvenlik konusunda iddialı şirketlerin başında gelen Apple'ın, yüz milyonlarca dolar değerindeki bir şirketi satın alması güvenliğe verdiği önemi gösteriyor. Özellikle Apple'ın akıllı telefonlarda kıyasıya rekabet ettiği Samsung'un önemli bir iş ortağı şirketi satın alması dikkat çeken bir ayrıntı. AuthenTec, gelecekte Samsung'a hizmet vermeye devam edecek mi göreceğiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.