Swabr kitlesel fonlama ile yatırım toplayacak

Swabr kitlesel fonlama ile yatırım toplayacak

Sosyal bir proje yönetim hizmeti olan Swabr.com yeni bir adımla karşımızda. Almanya'daki Türk girişimcilerimiz tarafından kurulan girişim, kitlesel fonlama ile yatırım toplamaya başlıyor.

2011 sonunda genel üyelik alımına başlayan ve Ocak ayı sonunda 1000 üye şirkete ulaşan girişim, bugün gelinen noktada üye şirket sayısını 2000'e (firma, üniversite, kuruluş)çıkarmış ve innovestment.de yatırım toplamaya karar vermiş. Yatırım tutarı Swabr'ın isteğine göre 29 Temmuz günü 1000 Euro'dan (2200 TL) başlayacak ve Swabr, destekler karşılığında küçük meblağlarda şirket hissesi verecek. Yatırım dönemi 9 Eylül'de kapanacak.

Yatırım ortalaması 4.000 Euro

Swabr'ın kurucularından Ayhan Koçak'tan aldığımız bilgiye göre Innovestment herkesin (gizli) yatırımcı olarak katılabildiği bir kitlesel fon toplama hizmeti.  Yatırımlar proje başına en fazla 100.000 Euro oluyor ve Innovestment'da kişi başı ortalama yatırım miktarı 4.000 Euro'yu (8800 TL) buluyor. Innovestment'ın iş modeli ise aldığı komisyonlara dayanıyor.

Swabr söz konusu yatırımı mobil uygulama ve ücretli üyelik modeli geliştirmek için harcayacakmış. Hatırlatmak gerekirse, 85 ülkeden kullanıcısı olan girişimin girdiği pazarın hacmi 1,4 milyar Euro büyüklüğünde. Aldığımız bilgilere Swabr bu pazarın yüzde 3-5'ine tekabül eden 2 milyon civarında* bir kullanıcıyı hedefliyor ve bu yatırım 8 aylık bir süre için değerlendirmeyi planlıyor. Sonrasında ise gelmesi muhtemel yeni yatırımlar var.

Swabr gerekli mali plan, iş modeli vb. gibi belgelerle Innovestment'a dahil olmuş ve şimdi Pazar gününün gelmesini bekliyor. İşletmelerin proje yönetimi sosyal ağlardan ilham alarak büyümeye devam ederken küçük yatırımcılar bakalım bu Swabr'a ne kadar ilgi gösterecek.

*Avrupa'da 250 kişiden fazla çalışanı olan şirketlerde toplam 40 milyon çalışan bulunuyormuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.