Paylaşılan tweetlerin yedeği alınabilecek

İnsanların en yakın dert ortaklarının sosyal ağlar olmasıyla beraber kullanıcıların 'arşivleme' problemi de ortaya çıktı. Arşivleme problemi için harekete geçen Facebook, geçen ay kullanıcı hesaplarının yedeklenebilmesi için bir aracı kullanıma açmıştı. En çok kullanılan sosyal ağlardan bir diğeri Twitter da benzer bir uygulama için çalışmalarını başlatmış bulunuyor.

Twitter CEO'su Dick Costolo, kullanıcıların çok yakında tüm Tweetlerini indirmek için kullanabilecekleri bir aracı kullanıma açacaklarını söyledi. Costolo'nun New York Times'a yaptığı açıklamaya göre Tweetlerin indirilme özelliğinin yanı sıra arama yapılabilmesi mümkün olabilecek.

Dick Costolo'nun konu hakkındaki cümleleri şu şekilde: "Tweetlerin arşivlenebilmesi için gerekli bir araç üzerinden çalışıyoruz. Bu aracın yanı sıra kullanıcıların tüm Twitter geçmişlerinde arama yapabilecekleri yeni bir özelliği daha devreye sokacağız. Şu anda üç mühendisimiz sadece bu araçlar için çalışıyor."

Twitter hesaplarının arvişlenerek, indirebilmesi kullanıcıların hesap bilgileri, Tweetleri, favorileri iletileri, direkt mesajları ve kayıtlı arama bilgilerini kapsayacak. Bu bilgileri talep eden kullanıcılar, sıkıştırılmış dosyayla e-posta üzerinden teslim alabilecek.

İşin aslına bakılırsa kullanıcıların eski Tweetlerine ulaşabilecekleri üçüncü parti uygulamalar bulunuyor. Bu bağlamda en çok bilinen uygulamaların başında Tweet Backup geliyor. Eski Tweet arama konusunda da Old Tweets'in olduğunu belirtmek istiyoruz.

Twitter, iletilerin arşivlenmesi konusunda birinci el olmak için böyle bir aracı hayata geçirmesi, hesaplarını yedeklemek isteyen kullanıcıların yüreğine su serpecektir. Twitter hesaplarını arşivleme aracının kullanıma açılmasıyla beraber ayrıntılı bilgileri paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.