ABD'de bir ayda 11 milyar kere online video reklam izlendi

ABD'de bir ayda 11 milyar kere online video reklam izlendi

Haziran ayında online video reklamcılık sektöründen taze bilgiler Çin'den gelmişti ve ülkedeki online video reklamcılığının yüzde 218 büyüdüğünü paylaşmıştık. Şimdi paylaşacağımız rakamlarsa ABD online video reklam pazarından. comScore'un yaptığı araştırmaya göre ABD'de sadece Haziran ayında 11 milyar adet online video reklamı izlendi. Bu rakam Haziran ayında internetten izlenen toplam video süresinin yüzde 25'ine eşit.

ABD'deki 180 milyon internet kullanıcısı üzerinden gerçekleştirilen araştırmada, toplam 4.6 milyar dakikalık online video reklamnın izlendiği belirtiliyor.

En fazla online video reklamı verilen platforma baktığımızda YouTube'u görüyoruz. YouTube'a özel video içerikler sağlayan kullanıcılara milyonlarca dolar dağıtan şirket, Haziran ayı boyunca 1.4 milyar adet reklam yayınladı. YouTube böylece ABD online video reklam pazarını bir anlamda domine etmiş oluyor.

İkinci sıradaysa ABD pazarında hatırı sayılır bir payı olan BrightRoll var. BrightRoll, Haziran ayı süresince 1.3 milyar adet reklam izletmiş görünüyor. Hulu ise üçüncü sırada. Hulu'da yayınlanan online video reklamı adediyse 1.3 milyar.

Platformlara yüklenen online video reklamlarının uzunluklarına baktığımızdaysa BrightRoll ön plana çıkıyor. BrightRoll'a Haziran ayında 805 milyon dakikalık video stream edilirken, bu rakam YouTube'ta 147 milyon dakika.

Adet bazında rakamların paylaşıldığı araştırmada finansal bilgiler bulunmuyor. Bu yüzden paylaşamıyoruz. Ancak tarihinde adet bazında en fazla online video reklam hacmine ulaşan ABD'de, finansal hacminde dünya ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.