Samsung iki ayda 10 milyon Galaxy S III satmayı başardı

Samsung iki ayda 10 milyon Galaxy S III satmayı başardı

Samsung’un akıllı telefon pazarındaki amiral gemisi Galaxy S tüm hızıyla yoluna devam ediyor. Akıllı telefon pazarının hakimi iPhone’a karşı en ciddi rakip olarak görünen Samsung’un Galaxy S serisinin son modeli iki aydan kısa süre içerisinde 10 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşmayı başardı.

Koreli yayın organı Yonhap News’in aktardığı bilgilere göre Samsung’un yeni nesil Galaxy S telefonu günde yaklaşık 190 bin adet satmaya devam ediyor. Bu rakam piyasaya çıkmasının üzerinden 2 aydan kısa süre geçmiş olmasına rağmen Galaxy S III’ün toplamda 10 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaştığını gösteriyor.

Bu rakam, daha önce Temmuz ayında 10 milyon satışa ulaşmayı ön gördüğünü açıklayan Samsung’un hedeflerine şimdiden ulaştığını da gösteriyor.

Pek çok kişi tarafından bugüne kadar piyasaya çıkan alternatifler arasında iPhone karşı en ciddi rakip olarak gösterilen Galaxy S III’ü hatırlayacağınız gibi Webrazzi TV’de incelemiştik. Aldığı olumlu eleştirilerin karşılığını satış rakamlarıyla da alan Samsung bu durumdan oldukça memnun.

Şu anda 145 ülkede satışta bulunan Samsung Galaxy S III’ün yakaladığı satış başarısı, serinin önceki modellerinin ulaşabildiklerinin de çok ötesinde. Galaxy S II’nin 10 milyon satışa ulaşması 5 ayı bulmuştu. Samsung daha önce Galaxy S ve Galaxy S II toplam satışlarının 50 milyon adete ulaştığını açıklamıştı.

Eğer Galaxy S III satışları bu hızla devam edersen yıl sonuna kadar 40 milyon civarına ulaşması ve 2013’ün ilk yarısında da 50 milyonu aşması sürpriz olmayacak gibi görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.