İş Kalesi: Ankara'daki girişimciler için ortak çalışma ofisi

İş Kalesi: Ankara'daki girişimciler için ortak çalışma ofisi

Yeni bir iş kurma peşindeki girişimciler için sağlıklı bir iş ortamı ciddi önem taşır. Özellikle evde çalışırken gerekli motivasyonu bulamamak verimsizlik olarak işlerinize yansır. Haziran ayında Ankara'da hizmet vermeye başlayan İş Kalesi de bu dertten muzdarip girişimcileri ortak/paylaşımlı bir iş yerinde çalışmaya davet ediyor.

İşkalesi Ankara Kalkınma Ajansı'nın finansal desteği ve Metunet Limited Şirketi'nin ortaklığı ile Genç Bilişimciler Derneği koordinasyonunda hizmet veriyor. İşkalesi'nin koordinatörlüğünü de Genç Bilişimciler Derneği'nin  de  başkanı olan Kaan Aksay yürütüyor. Yani İşkalesi tamamen ticari bir girişim olmaktan ziyade girişimcileri tanıyan ve destekleyen bir yapıyla yürütülüyor.

Açık çalışma alanları, toplantı odası ve etkinlik salonu ile hizmet veren İş Kalesi'nin 1 - 2 ve 6 kişilik masalarla 30 kişilik çalışma alanı sunuyor.

Haziran ayında hizmete giren İş Kalesi'ne üç farklı paketle yıllık olarak abone olunabiliyor. Fiyatlar da sunulan imkanlar ve çalışma süresi kapsamında aşağıdaki şekilde değişiyor.

Coworking adıyla anılan bu ortak çalışma felsefesi, İş Kalesi'nden öğrendiğimiz kadarıyla 2005 yılında Amerikalı girişimci Brad Neuberg tarafından kullanılmış.Tek başına bir iş yeri kiralamayacak girişimciler için çalışmak ve üretmek için gerekli temel kaynakların ortak kullanılmasını esas alıyor. Bir bakıma kulukça merkezlerinin sunduğu ofis desteğini belli bir ücret karşılığında sunmuş oluyor.

Girişimciler için sanal ofis gibi fırsatlar kurumsal bir duruş segilemeye yardımcı olsa da İş Kalesi ortam, süreklilik ve ek fırsatlar açısından daha mantıklı (ücret kıyaslaması yapmadan söylüyorum) görünüyor. Tabi İş Kalesi'ndeki çalışma ortamının yerinde görülmesinde fayda var.

İş Kalesi'nin şu an 45 üyesi bulunuyor. JCI, Ankara GTUG ve Yaşasın Gençlik Derneği gibi birkaç derneğe de mekan desteği sağlanıyormuş. Diğer yandan Eylül ayında başlayacak 96 saatlik internet girişimciliği eğitim programı da katılımcıları bekliyor.

Ortak çalışma ofisleri konusunda deneyiminiz varsa, İstanbul veya diğer illerde benzer girişimlerden haberdarsanız yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.