iPad 'iş için ideal' ama ilk amaç hala eğlence [Araştırma]

iPad 'iş için ideal' ama ilk amaç hala eğlence [Araştırma]

Tabletlerin gündelik yaşamda kapladıkları alan artıkça, kullanımlarına dair daha fazla araştırma ortaya çıkıyor. Bundan kısa süre önce size sırasıyla tabletlerin iş dünyasındaki kullanım alanları ve iPad kullanım alışkanlarından bahsetmiştik. Consumer Intelligence Research Partners’ın (CIRP) son gerçekleştirdiği araştırma ise iPad’in iş dünyasına göz kırptığını ama halen öncelikli olarak bir eğlence aracı olarak konumlandırıldığını ortaya koyuyor.

Aralık 2011 ve Nisan 2012 arasında 1000’in üzerinde iPad sahibi ile gerçekleştirilen görüşmelerden toplanan verilere göre katılımcıların yüzde 40’ının iPad’i birincil kullanım şekli internette sörf yapmak.

Araştırmada ortaya çıkan ilginç bir detay ise yeni nesil modeli ile birlikte iş dünyasının iPad’e eskiye kıyasla çok daha sıcak bakmaya başlamış olması.

Katılımcıların yaklaşık üçte birlik bir kısmı iPad’i video, fotoğraf ve müziği kapsayan“eğlence” amacıyla kullandıklarını söylüyor. Oyun diyenlerin oranı ise yüzde 27. Sosyal ağlara bağlanmak için iPad tercih edenlerin oranı yüzde 11, e-postaları kontrol etmek yüzde 9, dergi ve kitap okumak ise yüzde 8’lik bir orana ulaşmış durumda.

iPad’i iş için kullandığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 21. Aslında bu oran tahminlerden çok uzak değil ama burada altı çizilmesi gereken nokta diğer iPad modellerini iş amacıyla kullananların oranının yüzde 13 olması. Yani 'yeni iPad' iş dünyası tarafından eski modellere göre daha fazla beğenilmiş diyebiliriz.

Bu durumu gösteren diğer bir rakam ise Fortune 500 firmaları ile ilgili. Bundan 1 yıl önce iPad’i test eden veya kurumsal olarak kullanmaya başlayan firmaların oranı yüzde 86 iken son rakamlara göre bu oran yüzde 94’e yükselmiş durumda. Global 500 firmaların ise yüzde 70’inin şu anda benzer bir çalışma sürdürdüğü biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.