TalentHouse'dan sosyal yardım amaçlı tasarım yarışması

TalentHouse'dan sosyal yardım amaçlı tasarım yarışması

İnsanlardan geri bildirim almak konusunda internetin tartışılmaz bir yeri var. Sosyal yardım kuruluşlarından chariy:water ve Talent House da bu potansiyelden faydalanmak istiyor. Tasarımcıları ve sanatçıları bekleyen bir yarışmayla, dünya genelinde temiz suya ulaşmak isteyen milyonlarca kişiye yeni bir kaynak sunmak istiyor.

charity:water'ın verilerine göre dünyada yaklaşık dünya genelinde 800 milyon insan temiz suya ulaşamıyor. Benim aklımda kalan temiz içme suyuna ulaşamayan 1 milyar sayısı sanırım charity:water ve water.org gibi projelerle gerilemiş ama her yıl, kişi kirli sular yüzünden ölümcül hastalıklara yakalananların sayısı milyonları buluyor ve halen haftada 30 bin kişi ölümden kurtulamıyor.

20 ülkede faaliyet gösteren şimdiye kadar desteklediği 6 bini aşkın projeyle yaklaşık 2,5 milyon kişiye temiz su götürmeyi amaçlayan charity:water, dünyada su krizi ile ilgili farkındalığı arttırmak ve  sorunlara çözüm bulmak istiyor. Daha önce Sequoia Capital için tasarımcı arayan uluslararası sanatçı platformu Talent House tarafından düzenlenen yarışma da bu amaca hizmet ediyor.

Yaratıcı ve yenilikçi bir tasarım arayan yarışmada kazanan tasarım, charity: water ekibi ve misafir jüri John Vechey (PopCap'in kurucularından) tarafından seçilecek kazanan tasarım tişörte basılarak satışa sunulacak. Elde edilen gelirin tümü de gelişmekte olan ülkelere su projelerinde kaynak sağlayan charity: water'a gönderilecek.

Eğer bir tasarım fikriniz ve yeteneğiniz varsa 31 Temmuz'a kadar proje detaylarına göz atabilir, tasarımlarınızla birilerinin hayatını değiştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden temiz suya ulaşamayan dünya nüfusuna yardımlarınız için de charitywater.org veya water.org'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.