Fab.com’a 105 milyon dolarlık yeni yatırım

Fab.com’a 105 milyon dolarlık yeni yatırım

Tasarım ürünlerine odaklanmış dikey e-ticaret sitesi Fab.com hızlı büyümesini sürdürüyor. Sizlere de daha önce aktardığımız gibi Avrupa pazarına çok hızlı giren Fab.com bu hızlı büyümesini devam ettirebilmek için ihtiyaç duyduğu kaynağı fazlasıyla buldu.

Wall Street Journal’ın haberine göre aralarında Skype ve Atomico Ventures'ın kurucusu Niklas Zennstrom’un da yer aldığı yatırımcılar Fab.com’a tam 105 milyon dolarlık yatırım yaptılar. Bugüne kadar farklı turlarda toplam 50 milyon dolar civarında yatırım almış olan Fab.com’un tek bir turda 2 katı rakamı elde etmiş olması da hem şirket değerlemesinin, hem de büyüme hızının arttığının bir göstergesi.

2011’de kurulmuş olmasına rağmen kısa sürede toplam 150 milyon doların üzerinde yatırım almayı başaran firmanın son yatırımın ardından ulaştığı şirket değerlemesinin 600 ile 700 milyon dolar arasında olduğunu söyleniyor. Yani son turda Fab.com’un kurucuları hisselerinin yaklaşık yüzde 15 gibi önemli bir kısmını elden çıkartmış oldular.

Fab.com’un bu yüksek değerlemesini destekleyen rakamlar ise üye sayısı ve satış rakamları. Sitenin 5 milyonun üzerinde üyeye sahip olması oldukça etkileyici bir rakam. Bununla beraber 2012 yılını 140 milyon dolar civarında ciro ile kapatması bekleniyor.

Avrupa’ya çok hızlı girmiş olması Fab.com’un operasyon giderlerini artmış durumda fakat geri dönüşler aynı hızda gerçekleşmiyor. Bu noktada daha da önem taşıyan yeni tur yatırımla birlikte Fab.com Avrupa gelirlerini kademeli olarak artırmayı hedefliyor. Şu anda kazancı çok büyük oranda ABD odaklı ve ancak 2014’te gelirlerin yüzde 20’sinin Avrupa’dan gelmesi hedefleniyor.

Tabi ki Fab.com’un tek derdi büyüme sıkıntıları da değil. Yakaladığı başarının üzerine rekabetin hızla artmış olması Fab.com’un önümüzdeki süreçte üstesinden gelmesi gereken diğer önemli bire detay.

Güncelleme: Haberi yayınlamamızın ardından Markafoni CEO'su Sina Afra, Fab'ın Türkiye pazarına girmeye hazırlandığını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.