Google'ın üst düzey yöneticisi Marissa Mayer Yahoo'nun CEO'su oldu

Google'ın üst düzey yöneticisi Marissa Mayer Yahoo'nun CEO'su oldu

Bir son dakika haberi olarak an itibariyle New York Times tarafından verilen habere göre Google'ın üst düzey yöneticilerinden Marissa Mayer Yahoo'nun yeni CEO'su oldu.

NY Times'ın haberine göre Salı günü Yahoo'da göreve başlayacak olan Marissa Mayer yeni göreviyle Silikon Vadisi'nin en güçlü kadınlarından biri konumuna gelecek.

Google'ın 20 numaralı çalışanı olan ve 13 yıldır göre aldığı şirkette açıkcası kuruculardan daha çok kendini gösteren Marissa Mayer'ın Yahoo'ya transferini şirketin son yıllarda gerçekleştirdiği en önemli hamle olarak görüyorum.

Son dönemlerde CEO'ları ile başarılı bir grafik çizemeyen, en son CEO'su Scott Thompson'ın ise geçmişi ile ilgili yalan bildirim yaptığı söylentileri üzerine istifa ettiği Yahoo, Marissa Mayer ile tekrar eski günlerine döner mi göreceğiz.

Ama şunu tahmin ediyorum ki, bugün itibariyle Yahoo hisseleri Marissa Mayer'ın şirketin CEO'su olmasına gereken tepkiyi verecektir.

Marissa Mayer'ın Yahoo'nun CEO koltuğuna geçecek olması ile ilgili henüz şirketten yazılı bir açıklama yayınlanmadı.

Güncelleme: Yahoo beklenen açıklamayı yaptı. Marissa Mayer'ın şirketin CEO'su olması ile ilgili resmi duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.