Emektar Nokia'lara Twitter uygulaması geliyor

Emektar Nokia'lara Twitter uygulaması geliyor

Akıllı telefonlardan sonra 'emektar' lakabını alan s40 işletim sistemli Nokia'lara sonunda resmi Twitter uygulaması geldi.

Twitter'ın blogundan yapılan açıklamaya göre Nokia Ovi Store'da yer alan resmi Twitter uygulaması milyonlarca kullanıcıya hitap edecek. s40 işletim sistemli Nokia kullanıcıları şu ana Tweeties, Fring ve Tweets gibi üçüncü parti Twitter uygulamalarını kullanıyordu.

Uygulamanın özelliklerine baktığımızda tabii ki Twitter'ın akıllı telefon uygulaması kadar gelişmiş değil. Ancak Nokia S40'taki Twitter uygulamasında, takip etme, Tweet okuma ve Tweet atma gibi temel özellikler bulunuyor.

Şu ana kadar yaklaşık 80 farklı Nokia modelinde bulunan S40 işletim sistemi milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Hatta Nokia S40 işletim sistemli cihazların sayısını geçen ay 1.5 milyar adet olarak açıklamıştı. Bu kullanım oranı göz önünde bulundurulursa, Twitter'ın gecikmiş bir adım attığı düşünebilir. Çünkü üçüncü parti uygulama kullanan Nokia sahiplerinin Twitter uygulamasından memnun olmadıkları biliniyordu.

Öte yandan S40 işletim sistemli Nokia'lar için sosyal ağlar şirketleri arasında kıyasıya bir rekabet de var. Snaptu adındaki uygulama Facebook ve Twitter platformlarını S40 işletim sistemlerine taşıyordu. Ancak Facebook, S40 işletim sistemli Nokia'ları kuşatmak için Snaptu şirketini satın almıştı ve sadece kendi platformunun kullanılmasına izin veriyordu.

Twitter, 1.5 milyar kişilik Nokia S40 kullanıcılarından pazar payı kazanmayı kafaya koymuşa benziyor. Peki ya iş modeli? Twitter'ın her zaman övündüğü mobil reklam modeli, Twitter'ın S40 uygulamasında nasıl işleyeceğini merak ediyoruz.

Emektar Nokia kullanıcıları resmi Twitter uygulamasını buradan indirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.