BlackBerry'ye 'dünya'dan müjde var

Son aylarda hem finansal hem de operasyonel açıdan zor günler geçiren BlackBerry, nihayet moral bulacağı bir başarıya imza attı. Şirketin resmi blogundan paylaştığı bilgiye göre BlackBerry App World, toplamda 3 milyar indirme sayısına ulaşmış durumda.

BlackBerry App World kullanıcılarının 2 yıl önce 1 milyar, 7 ay önce 2 milyar uygulama indirdiği de paylaşılan bilgiler arasında. Son 176 gündür BlackBerry App World'ten günde 2.5 milyon uygulama indiriliyor. Toplamdaysa yaklaşık 3 milyar uygulamanın indirildiğini ifade edebiliriz. Blogta yer alan yazıda 28 bin uygulama geliştiricisine teşekkür edilirken, BlackBerry App World'te 90 bin uygulama olduğu bilgisine de yer veriliyor.

Uygulama mağazasının her ne kadar 3 milyar uygulama indirme sınırını geçmesi BlackBerry'e moral verse de şirket küresel rekabette oldukça geride. Kıyaslama açısından Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'a baktığımızda geçen yıl 25 milyar uygulama indirme sınırını geçtiğini görüyoruz. Google'ın uygulama mağazası Android Market ise geçen yıl Aralık ayında 10 milyar uygulama indirme sınırını geçmişti. Kısaca BlackBerry'nin Apple ve Google gibi uygulama pazarının devlerine kendini hatırlattığını söylemek mümkün.

Kısaca hatırlatmak gerekirse BlackBerry'nin bağlı olduğu şirket Research In Motion'ın (RIM) gelirleri 2012 finansal yılının ilk çeyreğinde yüzde 33 düştü ve 2.8 milyar dolara kadar geriledi. Şirketin kârlılığıysa 518 milyon dolar azalmış durumda. Bu finansal gerileme RIM'i çalışanlarını işten çıkarmaya kadar götürdü. RIM bu yıl sonuna kadar 5 bin çalışanına veda edecek. Öte yandan BlackBerry'e yeni bir soluk getirecek olan BlackBerry 10 işletim sisteminin kullanıcılarla ulaşması 2013 yılı sonuna kadar erteledi.

Tüm bu kötü gidişhata rağmen BlackBerry'e müjdeli haber App World'ten gelmiş görünüyor. Her ne kadar müjde desek de rekabet açısından şirketin oldukça geride olduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.