Facebook'a transferin ardından yaşanan iki büyük Instagram güncellemesi

Facebook'a transferin ardından yaşanan iki büyük Instagram güncellemesi

Facebook satın almasının ardından Instagram'da ne gibi değişikliklerin yaşanacağını sıkça konuşulur olmuştu. Daha önce satın aldığı bazı startup'ların hizmetlerine son verdiren (Örnek: Gowalla) Facebook'un, Instagram'ı kendisinden bağımsız mı düşüneceği, yoksa servislerine tamamen entegre mi edeceği gibi sorular yavaş yavaş cevabını bulmaya başlıyor.

Bu haftanın hemen başında gelen Instagram'ın iPhone ve Android güncellemelerini satın almadan sonraki ilk büyük hamle olarak gösterebiliriz. Instagram mobil uygulamalarına gelen yeni güncellemelerle birlikte kullanıcılar, isim veya hashtag ile fotoğraflar arasında arama yapabilir hale geldiler. Ayrıca bir diğer yenilik de Facebook Open Graph yardımıyla Instagram'da "like" ettiğiniz fotoğrafları Facebook profilinize de otomatik olarak yansıtabiliyor oluşunuz.

Gelelim Instagram'ın web arayüzünde yaptığı değişikliklere

instagram-web-interface

Instagram'ın beklenilmeyen bir anda yayınladığı güncellemeler ile birlikte artık web arayüzünde kullanıcı adı ve şifre ile login olabilir, paylaşılan fotoğrafları login olmanız halinde beğenebilir veya yorumlayabilirsiniz. Güncelleme ile birlikte Instagram'ın fotoğraf paylaşılan sayfalarının görünümü de değişmiş durumda. Yeni versiyonda mavi renk (Facebook'dan alışık olduğumuz) hakimiyeti söz konusu. Ayrıca ana sayfa'da da mavi renk hakimiyeti yaşanıyor. Kuşkusuz şimdi akıllara gelen soru ise kullanıcı profil sayfaları, "explore", "news" ve timeline gibi sayfaların web'e gelip gelmeyeceği?

Ayrıca bu değişikliklerin Instagram'ın Mac ve PC'lerde çalışan üçüncü parti client/istemcilerini de yakından ilgilendirdiğini söyleyebiliriz. Önemli bir kısmı ücretli olarak sunulan ve oldukça yoğun bir şekilde kullanıcılan bu istemciler, takip ettiğiniz kişilerin fotoğraflarını toplu olarak gösterme özelliğiyle çekiciliklerini hala koruyor olabilirler. Ama Instagram'daki bu değişikliklerin devamı gelmesi halinde bu istemcilerin de yavaş yavaş internetin tozlu raflarına kalkacağını tahmin etmek güç olmasa gerek.

Yaklaşıl 3 gün arayla iki önemli değişikliğe giden Instagram'daki güncellemelerin ne yönde devam edeceği, ve daha da önemlisi Facebook'un bu güncellemelerde ne gibi bir rol oynayacağı oldukça merak edilen bir konu. Sizlerin tahminleri var mı? Veya şunu değiştirseler, bunu ekleseler gibi bir dileğiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.