Lidyana'ya Yandex yatırımcısı ru-Net'ten 6 milyon TL yatırım!

Lidyana'ya Yandex yatırımcısı ru-Net'ten 6 milyon TL yatırım!

Mücevher ve aksesuar ürünlerine odaklı e-ticaret girişimi Lidyana.com'a Rusya merkezli risk sermayesi şirketi ru-Net tarafından önemli bir yatırım gerçekleştirildiğini öğrendik.

Hakan Baş ile Onur Kınay tarafından kurulan ve Sina Afra, Nevzat Aydın, Saffet Ulusoy, İsmet Öztanık gibi yatırımcıların yanı sıra Arda Turan'ın da ortağı olduğu Lidyana.com'a gerçekleşen yatırım miktarının 6 milyon TL olduğu ve ru-Net'in şirketin azınlık hissesini aldığı bize gelen bilgiler arasında. Henüz resmi kayıtlara geçen bir bilgi yok ancak Lidyana'nın 10 milyon doların üzerinde bir değerlemeden söz konusu yatırımı aldığı duyumlarımız arasında.

ru-Net'in portföyüne baktığımızda Rusya'nın en büyük arama motoru ve Türkiye pazarına da girmiş olan Yandex'in erken aşama yatırımcısı olduğunu görüyoruz. Lidyana.com yatırımı ise ru-Net'in Türkiye'deki ilk yatırımı olma özelliğini taşıyor.

4 ayda 8 milyon TL yatırım ve 10 milyon doların üzerinde değerleme!

Aralık 2011'de ilk kez paylaştığımız Lidyana.com'un melek yatırımcıları şirkete 2 milyon TL fon sağlamışlardı. Aralık'ta kuruluşu gerçekleşen ama yayına 1 Şubat'ta başlayan Lidyana yaklaşık 4 ay sonunda aldığı yatırımla toplam yatırım miktarını 8 milyon TL'ye, değerini ise 10 milyon doların üzerine yükseltmiş oldu.

Webrazzi Startup'12 Konferansı'nda konuşmacılar arasında yer alan Lidyana.com'un kurucu ortağı ve CEO'su Hakan Baş, şirketin kısa süre içindeki başarılı büyümesinden söz etmişti. Alınan bu yeni tur yatırımla Lidyana.com'un büyüme hızını artıracağını ve uluslararası pazarlara açılacağını tahmin ediyorum.

Konuyla ilgili detaylı bilgi aldığımızda haberi güncelliyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.