Türkiye'de en çok izlenen 5 yerli YouTube kanalı

Türkiye'de en çok izlenen 5 yerli YouTube kanalı

YouTube içerikleri bir noktadan sonra sistematik şekilde video yükleyen kanallar tarafından geliştirildi ve bu kanalların sayısı ve popülaritesi giderek büyüyor. Biz de Socialbakers'a bakarak YouTube'un Türkiye'de en çok izlenen 5 yerli kanalını sıraladık.

Listenin ilk sırasında Gaf TV var. Gaf.tv adresinden de yayın yapan kanal televizyon kanallarında yayınlanan gaflara yer veriyor ve şimdiye kadar 4.3 milyon video gösterimi yapmış. Kanal 2011'in Mayıs ayında açılmış ve 100 adet videoya sahip.

İkinci sırada yer alan MinT, Made in Turkey Prodüksiyon'a ait bir YouTube kanalı. Televizyonlarda yayınlanan program ve dizilerini YouTube'a yükleyen MinT'in 329 videosu videosu toplamda 2 milyonu aşkın gösterim yapmış. Şirket YouTube'a Ocak 2012'de adım atmış.

Üçüncü sıradaki Turkcell'in YouTube kanalı da 2 milyonun üzerinde gösterime sahip ve MinT'in hemen ensesinde. YouTube'a Mart 2006'da giren Turkcell (veya onun adına hesap açan kişi) adına kayıtlı 275 video var ve listedeki kanallar arasında 2264 takipçiyle ilk sırada yer alıyor.

Dördüncü sırada da bir mobil telekom şirketi var. Avea'nın YouTube kanalı 119 video ile 1,5 milyon gösterime yaklaşıyor. Avea'nın YouTube hesabı Temmuz 2009'da açılmış.

Samsung Türkiye'nin YouTube kanalı ise Türkiye'de en çok yerli kanallar sıralamasında 5. sırada. Samsung Türkiye Ocak 2011'de YouTube'a kayıt olmuş ve şimdiye kadar 415 video yüklemiş.

Samsung Türkiye'den sonraki yerli YouTube kanallarımız 1 milyon gösterimin altında seyrediyor ve ABD'li en popüler 5 YoutTube kanalının sadece Mayıs ayında toplam 1,5 milyar gösterim yaptığını düşünürsek, İngilizce'nin ne denli geniş bir kitleye hitap ettiği açıkça göze çarpıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.